Nu lăsa violenţa să te transforme într-un infractor!

violenta-scoala

În perioada octombrie 2012 – martie 2013, Poliţia Româna desfăşoară o campanie naţională de prevenire a delincvenţei juvenile, sub sloganul „Nu lăsa violenţa să te transforme într-un infractor!”.

În cadrul acestei campanii, astăzi, 16 ianuarie, poliţişti din cadrul Compartimentului de Analiză si Prevenire a Criminalităţii şi din Compartimentul Poliţiei de Proximitate au avut o întâlnire cu elevii claselor a X-a B şi a X-a G de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”.

În cadrul întâlnirii elevii au vizionat filmul educativ „Cheia e la tine!” ce prezintă cazuri concrete ale unor deţinuţi aflaţi în Penitenciarul pentru minori din Craiova şi în Penitenciarul pentru femei Târgşor, dar şi modele pozitive, cum e cazul lui Lucian Bute sau Andreea Răducanu, protagonişti în acest film, aceştia îndemnând tinerii să-şi urmeze visele prin muncă şi perseverenţă.

Acest material a constituit baza unor dezbateri privind consecinţele juridice şi sociale ce decurg din adoptarea unor comportamente antisociale. Cei 50 de elevi prezenţi la acţiune au primit cu interes mesajul poliţiştilor, care i-au îndemnat la o atitudine nonviolentă şi la evitarea asocierii cu persoane cu potenţial infracţional ridicat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.