A fost aprobat programul judeţean de transport persoane pentru perioada 2013-2019

sedinta-cj-16012013
Proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea programului de transport persoane prin servicii regulate în trafic judeţean pentru perioada 2013-2019 a născut din nou discuţii în rândul consilierilor judeţeni. Aceştia s-au reunit în şedinţă extraordinară astăzi, 16 ianuarie, în Sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ.

Vă reamintim că adoptarea proiectului a fost amânată în şedinţa extraordinară de săptămâna trecută după ce a fost înregistrată o cerere din partea firmei SC Duţu SRL din Gherţa Mică prin care apelanţii consideră că noul program propus spre aprobare ar dezavantaja pe o parte dintre transportatori, deoarece sunt câteva trasee care se suprapun.

În cadrul şedinţei de astăzi, Comisia tehnică a venit cu patru noi amendamente la proiectul iniţial. Iniţiatorii au propus ca pe traseul Satu Mare-Stâna microbuzul să aibă staţie intermediară şi în Bolda. Apoi, în loc de patru maşini cu câte zece locuri, pe traseul Satu Mare-Ciuperceni-Agriş, să rămână o singură maşină cu zece locuri. Un alt amendament propune introducerea unei staţii intermediare la Dorolţ pentru microbuzul care circulă pe traseul Satu Mare-Dara.

Propunerea care a născut cele mai multe discuţii în cadrul consilierilor judeţeni a fost cel prin care iniţiatorii amendamentelor propun ca în viitor maşina care circulă pe traseul Turulung Vii-Turulung-Satu Mare să aibă staţia de pornire din Gherţa Mică.

În intervenţia avută, vicepreşedintele CJ, Mircea Govor a subliniat faptul că propunerea Comisiei tehnice nu este oportună având în vedere faptul că localitatea Gherţa Mică mai este deservită şi de alţi doi operatori. „Nu doresc ca în noul program să apară trasee suprapuse şi să fie din nou scandaluri. De asemenea, nu doresc ca unii operatori să preia din clienţii celorlalţi”.

Pentru a detensiona situaţia preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a cerut o pauză pentru consultări. După acest intermezzo, Ştef a propus ca proiectul de hotărâre să fie aprobat cu modificarea iniţiată de Govor care însă nu prevede prelungirea traseului până la Gherţa Mică, urmând ca pe viitor dacă sunt solicitări în acest sens să se revină asupra acestui aspect.
Totodată, vicepreşedintele Csehi Arpad a venit şi el cu o propunere şi anume ca maşina care circulă pe ruta Satu Mare-Ardud-Ghirişa-Giungi să aibă returul pe acelaşi traseu, şi nu pe la Răteşti.

În cele din urmă consilierii judeţeni au votat proiectul de hotărâre cu amendamentele propuse mai puţin cu cea care prevede varianta de prelungire a traseului până la Gherţa Mică.
Noul program va intra în vigoare pe 1 mai 2011 şi va fi valabil până pe 30 iunie 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.