Ziua Culturii Naţionale, marcată şi la Satu Mare

biblioteca1
„Cultura sătmăreană în cadrul culturii naționale” a fost tema evenimentului de astăzi, 15 ianuarie, organizat la Sala de lectură “Gheorghe Bulgăr” a Bibliotecii Judeţene Satu Mare. Cu acest prilej au avut loc lansări și prezentări de lucrări literare și științifice, recitaluri de muzică și poezie.

La desfășurarea acestui eveniment cultural a participat şi preşedintele Consiliului Judeşean (CJ) Satu Mare, Adrian Ştef, dar şi directori ai unor instituţii culturale respectiv poeţi, scriitori şi elevi.

Expozițiile organizate la Sala de Lectură „Gheorghe Bulgăr” și la secția de împrumut pentru copii sunt dedicate împlinirii a 163 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu. De asemenea, secția de împrumut pentru adulți găzduiește o expunere de carte cu tema “Cultura sătmăreană în cadrul culturii naționale”.

După luările de cuvânt în cadrul cărora s-a subliniat contribuţia covârşitoare a marelui nostru poet, Mihai Eminescu, la îmbogăţirea zestrei culturale a poporului român, au urmat momente artistice dar şi prezentări de carte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.