„Zilele Educaţiei Rutiere în Grădiniţe”

Educatie-rutiera-gradinita

Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cei din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere desfăşoară în perioada 15-17 ianuarie, o serie de activităţi de educaţie rutieră adresate celor mai mici participanţi la trafic, preşcolarii.

Activităţile reunite sub genericul „Zilele Educaţiei Rutiere în Grădiniţe” au debutat astăzi, 15 ianuarie, cu două întâlniri ale poliţiştilor cu copiii din grădiniţele cu program prelungit „14 Mai”, respectiv „Guliver”.

La Grădiniţa „14 Mai”, cei 28 de copii din grupele mari prezenţi la acţiune au dovedit poliţiştilor faptul că au primit o educaţie rutieră solidă, atât acasă, cât şi mai ales în grădiniţă, o unitate în care cunoaşterea regulilor de circulaţie de către copii este o prioritate pentru cadrele didactice, răspunzând corect la majoritatea întrebărilor invitaţilor. Copiii au învăţat cum să circule corect în calitate de pietoni, cum să se comporte ca pasageri în autoturisme, şi au aflat care sunt locurile unde pot sa se joace în siguranţă şi unde îşi pot dovedi abilităţile de biciclişti, subliniindu-se încă o dată faptul, cunoscut deja de copii, că strada nu e loc de joacă!

La Grădiniţa „Guliver” cele două grupe mari reunite, cuprinzând 32 de copii, au participat, de asemenea, la întâlnirea organizată de poliţişti împreună cu educatoarele. Copiii au recunoscut că, deşi cunosc bine regulile de circulaţie, nu le respectă întotdeauna, mai cu seamă atunci când sunt pasageri în autoturismele părinţilor.

Poliţiştii au insistat asupra necesităţii de a purta centura de siguranţă şi sistemele speciale de reţinere, explicându-le copiilor rolul acestora şi faptul că nerespectarea acestei reguli poate avea consecinţe tragice îndeosebi pentru cei mai mici pasageri, aceştia putând fi chiar proiectaţi prin parbriz în cazul unui accident rutier.

Acţiunile de acest gen vor continua în zilele următoare, reducerea riscului de victimizare a copiilor în traficul rutier fiind o prioritate a poliţiştilor sătmăreni.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.