15 ianuarie – o zi de aducere aminte despre Mihai Eminescu

eminescu1
eminescu2eminescu3 eminescu4
Marele nostru poet, Mihai Eminescu, a fost omagiat astăzi, 15 ianuarie, la colegiul care îi poartă numele în prezența oficialităților, oamenilor de cultură dar și ai elevilor școlii gazdă. Cu ocazia împlinirii a 163 de ani de la nașterea celui care a fost (și este) destinat a fi „Luceafărul poeziei românești”, elevii Colegiului Național „Mihai Eminescu” au susţinut un scurt program artistic.

La eveniment au participat prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, președintele Consiliului Județean (CJ), Adrian Ștef, viceprimarul municipiului, reședință de județ, dr. Radu Roca, directorul Centrului de Creație, Felician Pop, consilierul din cadrul Direcției de Cultură și Patrimoniu Cultural Național a județului Satu Mare, Gheorghe Toduț, directorul de cabinet al prefectului, Sorin Martin Vereș, city-managerul, Dan Băbuț, poeţi, scriitori și elevi.

Evenimentul a început cu depuneri de coroane și jerbe de flori la bustul lui Mihai Eminescu aflat în fața colegiului care îi poartă numele, după care au urmat luările de cuvânt din partea oficialităților.

Apoi, un grup de elevi din partea școlii gazdă a oferit celor prezenți un scurt program artistic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.