Măsuri pentru reluarea în condiţii de siguranţă a anului şcolar

patrula-politisti

Peste 170 de poliţişti sătmăreni au fost astăzi, 14 ianuarie, alături de elevi, cu ocazia reluării anului şcolar, urmărind asigurarea ordinii şi liniştii publice, precum şi siguranţa rutieră în zona unităţilor de învăţământ.

Reamintim faptul că, în contextul începerii anului şcolar, în septembrie 2012, chestorul principal de poliţie Petre Tobă, şeful Poliţiei Române, a solicitat luarea măsurilor specifice care să conducă la îmbunătăţirea climatului de siguranţă în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Astfel, şi la Satu Mare, patrulele de poliţie sunt prezente zilnic în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor, fiecare unitate de învăţământ fiind inclusă în itinerariile de patrulare. Mai mult, sunt supravegheate în permanenţă şi traseele de deplasare a elevilor.

De asemenea, la fiecare şcoală sunt afişate datele de contact ale poliţistului de proximitate. Pentru o mai bună comunicare, în municipiul reşedinţă de judeţ, sesizările cadrelor didactice, ale părinţilor ori ale elevilor pot fi adresate de îndată celor 25 de poliţişti de proximitate cu responsabilităţi în acest domeniu.

În aceste acţiuni, menite a asigura desfăşurarea procesului educaţional în condiţii optime, sunt implicaţi şi poliţiştii rutieri, prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la momentul intrării ori ieşirii elevilor de la cursuri.

Copiii constituie o categorie specială de participanţi la traficul rutier, care în contextul particularităţilor specifice vârstei, sunt vulnerabili la implicarea în accidente de circulaţie, reacţiile lor fiind imprevizibile pentru conducătorii auto.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.