Judecătorii sătmăreni au votat pentru revocarea lui Danileţ din CSM

tribunal-danilet

În cadrul şedinţei de astăzi, 14 ianuarie, Adunarea Generală al Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Satu Mare au votat pentru declanşarea procedurilor în ceea ce priveşte revocarea din calitatea de membru a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a judecătorului Cristi Vasilică Danileţ.

Propunerea are la bază multiplele reproşuri aduse la adresa acestuia de marea majoritate a judecătorilor instanţei, vizavi de activitatea pe care a depus-o în cadrul CSM, unde s-a constatat că au existat opinii şi manifestări în contradicţie cu interesele judecătorilor de la Judecătoria Satu Mare. În principal se are în vedere poziţia acestuia vizavi de procedurile ce trebuiau derulate la demisia Monei Pivniceru din CSM în vara anului 2012, poziţiile exprimate în procedura de selectare a procurorilor şefi pentru PÎCCJ şi DNA precum şi la alegere preşedinţilor CSM în luna ianuarie 2013, care sunt apreciate contrare atât interesului judecătorilor de la Judecătoria Satu Mare dar şi contrare normelor din codul deontologic al judecătorilor.

La şedinţa de astăzi, din totalul de 21 judecători au fost prezenţi 19. Adunarea Generală a Judecătorilor a fost prezidată de preşedintele instanţei, Adrian Claudiu Zbona.

În urma scrutinului secret, un număr de 17 judecători au votat pentru revocare iar alţii doi s-au abţinut. Astfel, prin majoritate de voturi, Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Satu Mare constată declanşată procedura de revocare a lui Cristi Vasilică Danileţ din funcţia de membru ales al CSM.

Un exemplar al procesului verbal întocmit se va înainta Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, în vederea centralizării.

2 Comentarii la "Judecătorii sătmăreni au votat pentru revocarea lui Danileţ din CSM"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.