Consilierii judeţeni au amânat proiectul privind programul de transport persoane

cj-satu-mare
Proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea programului de transport persoane pentru perioada 2013-2019, a fost cel mai discutat punct de pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de astăzi, 11 ianuarie, a Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare.

Vă reamintim că, pe data de 28 decembrie 2012, conducerea CJ a avut o întâlnire pe această temă cu reprezentanţii transportatorilor din judeţ în urma căreia s-a stabilit un nou program de funcţionare pe o perioadă de şase ani, adică până în 2019. De asemenea, s-a stabilit că noul program va intra învigoarepe 1 mai 2013 şiva fi valabil până în 30 iunie 2019. Însă, până pe 1 mai,  Agenţia pentru Serviciile Societăţii Informaţionale va derula licitaţia de atribuire a traseelor.

Cu toate acestea, în ultimul moment a fost înregistrată o cerere a firmei SC Duţu Trans SRL cu sediul în Gherţa Mare prin care se solicit amânarea aprobării proiectului de hotărâre pe considerentul că noul program ar dezavantaja pe unii dintre transportatori.

“Noi dorim ca cetăţenii acestui judeţ să fie deserviţi în mod civilizat şi nici nu ne gândim să-i favorizăm sau să-i dezavantajăm pe unii sau pe alţii. Eu cred că, comisia juridică trebuie să analizeze şi această cerere şi astfel, propun spre amânare proiectul de hotărâre”, a declarat vicepreşedintele CJ, Mircea Govor.
Consilierul UDMR, Lochli Tunde a declarat că, la discutarea acestui proiect trebuie luat în discuţie şi problemele persoanelor cu dizabilităţi dar şi capacitatea mijloacelor de transport deoarece pe multe dintre trasee oamenii circulă în picioare.
Încele din urmăproiectul de hotărâre a fost amânat pentru următoarea şedinţă urmând ca programul de transport să fie analizat atât de către comisia juridică cât şi de comisia ethnic pentru a nu creea discuţii ulterioare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.