33 de morţi în accidente în anul 2012

accident-mortal-sm
33 de persoane şi-au pierdut anul trecut (2012) viaţa în urma unor accidente de circulaţie ce au avut loc pe drumurile judeţului Satu Mare. Din evidenţele Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Satu Mare reiese că, în 2012, numărul deceselor înregistrate în urma evenimentelor rutiere a crescut cu cinci, comparativ cu anul 2011 (28 de accidente mortale). Anul trecut cele mai multe accidente mortale sau cu răniţi, au avut loc pe traseele Satu Mare-Livada-Oraşu Nou dar şi pe tronsonul Satu Mare-Carei.

Făcând o comparaţie cu anul 2011 se observă o creştere şi în ceea ce priveşte numărul accidentelor soldate cu răniţi. Astfel, în 2012, pe raza judeţului Satu mare au avut loc un număr de 286 de accidente soldate cu răniţi, cu mult mai multe decât în 2011, când au fost înregistrate 237 de astfel de evenimente rutiere.

Unul dintre cele mai grave accidente rutiere a avut loc pe 18 iunie 2012 pe raza localităţii Ciuperceni când, un bărbat de 34 de ani, din judeţul Maramureş, aflat la volanul unui Volvo a intrat pe contrasens şi s-a izbit frontal de o maşină condusă, în mod regulamentar de un cetăţean maghiar. În urma impactului acesta din urmă a decedat pe loc iar maramureşeanul a murit în ambulanţa care îl transporta la spital.

În aceeaşi lună a mai avut loc şi un alt accident mortal dar de această dată pe raza localităţii Supuru de Jos. Un bărbat de 33 de ani, a adormit la volan şi a intrat într-un tractor.

Pe 30 iulie, un tânăr de 21 de ani şi-a pierdut viaţa într-un accident de circulaţie care a avut loc la Vama. Circulând cu viteză excesivă acesta a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi s-a izbit de un copac. Tânărul a murit pe loc.
Potrivit oamenilor legii principala cauză a producerii accidentelor de circulaţie este viteza excesivă. Dar şi neatenţia pietonilor şi bicicliştilor duc adesea la producerea unor tragedii. Potrivit anchetatorilor, 80% dintre accidentele în care au fost răniţi sau ucişi pietoni sau biciclişti au avut loc în mediul rural, la orele dimineţii sau după lăsarea serii. Poliţiştii spun că pietonii circulau neregulamentar pe marginea drumului, sau direct pe carosabil, fără să folosească îmbrăcăminte reflectorizantă.

Oamenii legii avertizează că, pietonii pot deveni foarte uşor victimele unor accidente de circulaţie în momentul în care traverseză strada în locuri nepermise sau, pe trecerea de pietoni însă fără să se asigure.

Un Comentariu la "33 de morţi în accidente în anul 2012"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.