„Năpasta”, duminică pe scena Teatrului de Nord Satu Mare

napasta-teatru-nord
Iubitorii teatrului vor putea urmări duminică, 13 ianuarie, de la ora 19.00, drama „Năpasta” de Ion Luca Caragiale, un spectacol regizat de Gelu Badea. Spectacolul va avea loc în Sala mare a Teatrului de Nord Satu Mare.

După şase ani, în care timp crease comedii, Caragiale şi-a scris prima şi singura sa dramă. Structura clasică a operei lui Caragiale capătă în “Năpasta” o expresie de o monumentală claritate. Faţă de profilul grotesc al tipurilor din comedii, tragismul sobru al acestei drame ne dezvăluie coloanele unei construcţii în care pasiunile se supun ferm principiilor morale imanente. Simplă şi intensă „Năpasta” este o dramă psihologică, o poveste cu final moralizator în care personajul principal este ideea de dreptate, văzută ca dat esenţial al existenţei, condiţionând fericirea şi rezumând tot ceea ce e mai bun în om.

Spectacolul „Năpasta” lansează întrebarea: Acţiunile noastre pot fi justificate de iubire? E justificată o crimă în numele celui mai înalt sentiment? Pentru acest spectacol este valabil abonamentul „Vasile Savinescu”. Preţul unui bilet de intrare este de 18 lei pentru adulţi şi 12 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.