România nu este stat național, afirmă Frunda

frunda

Fostul senator UDMR, Gyorgy Frunda, a declarat duminică seară la Antena 3 că România nu este stat național deoarece nu se comportă ca atare și e puternică doar când are de-a face cu o comunitate mică.

”A susține că România este un stat național, pur și simplu nu este adevărat. România s-a comportat ca un stat național în perioada interbelică, când în primării era scris <>, când s-au desființat toate școlile ungurești. România nu este stat național nu doar pentru că are vreo 20 de minorități naționale, ci pentru că nu se comportă instituțional ca un stat național. Ce suveranitate puternică, singură, neîmpărțită, are România, când deficitul bugetar al României se hotărăște la Bruxelles, nu la București?

Ce suveranitate are România când deciziile instanțelor românești sunt contestate și anulate la Strasbourg? România se comporta ca un stat național puternic atunci când are de-a face cu o comunitate mică, dar în relațiile cu UE demult nu mai e un stat național. Și asta nu e o rușine, nu mai este stat național Franța, care a inventat noțiunea de stat national. Definirea de stat național ( dată României, n.red.) nu e adevărată, nu e sinceră”, a declarat Frunda într-o intervenție telefonică.

Kelemen Hunor a explicat public că după alegeri au existat într-adevăr negocieri între UDMR și USL.

Întrebat care au fost condițiile impuse de USL, liderul UDMR a afirmat că nu s-a vrut schimbrea art. 1 din Constituție, potrivit căruia “România este un stat național și indivizibil”.

Un Comentariu la "România nu este stat național, afirmă Frunda"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.