Hramul mănăstirii Scărișoara

scarisoara

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, a participat azi la hramul mic al Mănăstirii din Scărișoara Nouă, alături de peste 1.000 de credincioși din judeţele Satu Mare, Maramureş şi Bihor. Slujba religioasă a fost oficiată de PS Iustin Sigheteanu, ajutat de un sobor de preoți în frunte cu starețul mănăstirii, Timotei Bel ;i protopopul de Carei, Marian Crainic.

La sărbătoarea de la Scărișoara au fost prezenți și vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Mircea Govor, prefectul Eugeniu Avram, subprefectul Cristian Sasu și viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, șeful IPJ Satu Mare, Constantin Taloș, și primaurl comunei Pișcolt, Cosmin Varga.

Cu acest prilej, PS Iustin Sigheteanul a mulțumit autorităților județene pentur sprijunul pe care îl acordă Bisericii ortodoxe și Mănăsitiriide la Scărișoara Nouă, o adevărată cetate a ortodoxiei din județ.

Starețul Timotei Bel a mulţumit PS Iustin Sigheteanul și autorităților județene pentru ajutorul pe care îl acordă an de an Mănăstirii, precum și tuturor celor prezenţi pentru participarea la această frumoasă sărbătoare. Totodată,starețul a mulţumit credincioşilor din satele Scărişoara Nouă, Resighea şi Horea care au pregătit mâncărurile pentru toţi oaspeţii.

Mănăstirea Scărişoara Nouă, închinată Sfântului Ioan Botezătorul, a fost înfiinţată în anul 1991 de comunitatea de moţi stabilită în satul Scărişoara Nouă în urma reformei agrare din anul 1924. Mănăstirea Scărişoara Nouă a luat fiinţă prin grija Prea Sfinţitului Iustinian Chira, episcopul Maramureşului şi Sătmarului, fiind o mănăstire de călugări cu hramul “Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” şi este considerată cel mai vestic aşezământ monahal din ţară.

Un Comentariu la "Hramul mănăstirii Scărișoara"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.