Centura de ocolire a municipiului Satu Mare și cel dea-al treilea pod sunt o prioritate pentru județul Satu Mare

adrian-stef

Președintele Consiliului Județean (CJ), Adrian Ştef, a declarat că una din investițiile prioritare în 2013 pentru județul Satu Mare este construcția centurii de ocolire a municipiului, reşedinţă de judeţ și a celui de-al treilea pod peste Someș. „Chiar dacă este o investiție derulată de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale, voi monitoriza personal acest proiect. Îi asigur pe sătmăreni că proiectul nu va fi blocat chiar dacă Ovidiu Silaghi nu mai este ministrul Transporturilor, mai ales că procedura de licitație a fost deja lansată. Ovidiu Silaghi va continua să ne sprijine în acest proiect, avem și promisiunea ministrului Relu Fenechiu că investiția se va derula în continuare”, a spus președintele CJ Satu Mare.

Adrian Ștef a afirmat că realizarea centurii de ocolire și a celui de-al treilea pod este foarte importantă pentru județul Satu Mare, fiind o investiție pe care sătmărenii o așteaptă de foarte mult timp. „Toate promisiunile pe care le-am făcut în campania electorală le-am îndeplinit, toate proiectele pe care am spus că le derulăm le facem”, a declarat președintele CJ.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) va organiza în 8 ianuarie licitaţia publică în vederea contractării de servicii pentru construcţia variantei de ocolire a municipiului Satu Mare. Lucrările vizează construcţia a aproximativ 13,57 kilometri noi de drum naţional şi urmează să fie realizate într-o perioadă de 12 luni de la data adjudecării contractului.

Valoarea acestuia este estimată între 263 de milioane de lei şi 310 milioane de lei, fără TVA. Proiectul este prevăzut a fi finanţat din fonduri europene nerambursabile FEDR şi de la bugetul de stat al României.

Traseul variantei de ocolire se desprinde din DN 19A (km 41 + 900) care este km 0 + 000 al variantei şi are o direcţie sud – nord la limita vestică a Parcului Industrial Sud Satu Mare, traversând la km 1 + 420 pârâul Homorodul Vechi cu un pod de 18,00 m, iar la km 6 + 140 va traversa CF 402 Oradea – Halmeu şi DJ 194 cu un pasaj superior având lungimea de 110,90 m. Ţinând cont că în această parte a municipiului se află zona industriala Satu Mare, s-a prevăzut realizarea de bucle şi bretele pentru deservirea acestei zone.

După traversarea căii ferate, traseul variantei se îndreaptă către nord – vest intersectându-se cu DN 19 (km 128 + 000) Oradea – Satu Mare, la km 9 + 665 al variantei. Această intersecţie va fi amenajată denivelat cu un pasaj superior având lungimea de 63,00 m, inclusiv realizarea unei intersecţii la nivel.

În continuare varianta de ocolire traversează râul Someş în zona km 11 + 645 cu un pod cu lungimea de 640,85 m (inclusiv viaductele de acces la pod) între digurile de apărare ale municipiului.

După traversarea râului Someş, varianta de ocolire intersectează DN 19A (km 55 + 000) la km 13 + 572 al variantei unde va fi amenajată o intersecţie la nivel tip giraţie.

 

Un Comentariu la "Centura de ocolire a municipiului Satu Mare și cel dea-al treilea pod sunt o prioritate pentru județul Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.