Polițist de frontieră lovit cu pumnul în față în timpul serviciului

vama-halmeu

Polițiștii de frontieră din cadrul PTF Halmeu au întocmit dosar penal pe numele a patru persoane după ce acestea au agresat si adresat injurii la adresa unor poliţişti de frontieră aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu în PTF Halmeu. Doi dintre bărbați au primit mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile iar ceilalți doi au interdicție de a părăsi localitatea de domiciliu.

In data de 29.12.2012, in jurul orelor 02.40, mai multe persoane care au consumat băuturi alcoolice la un bar din apropierea Punctului de trecere a Frontierei Halmeu, au adresat injurii şi cuvinte jignitoare la adresa unui poliţist de frontieră care se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, in punctul de control acces al PTF Halmeu, iar unul dintre bărbaţi l-a lovit pe polițist cu pumnul în faţă.

Imediat au intervenit colegii polițistului, agresorul fiind imobilizat şi condus la sediul SPF Halmeu în vederea continuării cercetărilor. Acesta a fost introdus in camera de triere si reținere administrativa, moment in care a produs mai multe daune materiale. În timpul intervenției pentru imobilizarea celui in cauza, alte persoane au ieşit din barul respectiv, aruncând cu sticle de bere înspre poliţiştii de frontieră aflaţi la faţa locului si rănindu-l pe unul dintre ei. Ca urmare a acestui fapt, alte trei persoane au fost încătușate şi conduse la sediul sectorului.

Din cercetările efectuate, s-a stabilit ca persoanele care au participat la altercaţie se numesc Marian L., de 31 ani, Adrian V. de 22 ani, Viorel P. de 30 ani şi Cristian G. de 22 ani, domiciliaţi în localitatea Halmeu, jud. Satu Mare.

În cauză s-a întocmit lucrare penală în care cei patru bărbaţi sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de :
– ultraj;
– ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea liniștii publice ;
– împiedicare sub orice forma a organului de urmărire penala sau de menținere a ordinii publice de a-si îndeplini obligațiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul politiei ori al altui organ de stat, de a lua masurile necesare pentru menținerea ori restabilirea ordinii publice ;
– distrugere.

Numiții Marian L. si Adrian V. au fost prezentați Judecătoriei Satu Mare, care a emis pe numele lor mandat de arestare preventivă pe 29 de zile. Pe numele numiţilor Cristian G. şi Viorel P au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore iar procurorul de caz a dispus faţă de aceștia măsura de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru o perioada de 29 de zile.

Un Comentariu la "Polițist de frontieră lovit cu pumnul în față în timpul serviciului"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.