Conducerea CJ a făcut o retrospectivă a realizărilor din 2012

consjud5
consjud2consjud3 consjud4
Realizările din domeniul sănătăţii, al infrastructurii judeţului dar şi desfăşurarea proiectului „Luna Şes” sunt doar câteva dintre realizările punctate de către preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Adrian Ştef şi cei doi vicepreşedinţi, Mircea Govor şi Csehi Arpad, în cadrul unei conferinţe de presă organizate astăzi, 28 decembrie, în sala de şedinţe a Palatului Administrativ.

Conducerea CJ a făcut o scurtă retrospectivă a anului în curs, trecând în revistă principalele realizări. În luarea de cuvânt Ştef a subliniat realizările din domeniul sănătăţii făcând referire îndeosebi la inaugurarea secţiei de Chirurgie cardiovasculară, modernizarea secţiilor de Cardiologie şi Ortopedie dar şi a celei de Radiologie.

Ştef a trecut în revistă şi paşii făcuţi în ceea ce priveşte proiectul de Luna Şes. „Am inaugurat sistemul electric, transportul pe cablu. Mulţi nu credeau că toate aceste lucruri se pot realiza. Noi am demonstrat că se poate”,a declarat preşedintele CJ.

Totodată, Ştef a vorbit şi despre câteva dintre proiectele în curs de realizare. „În ceea ce priveşte proiectele de infrastructură rutieră trebuie să amintesc despre centura municipiului Satu Mare şi construirea celui de-al treilea pod peste Someş. Chiar dacă domnul Ovidiu Silaghi nu mai este în fruntea Ministerului Transporturilor, vreau să vă asigur, atât pe dumneavoastră cât şi pe sătmăreni că vom insista la ministerul de resort ca aceste proiecte să fie derulate şi finalizate. Mai avem acel tronson de drum dintre Odoreu şi Apa. Vom insista ca lucrările demarate la începutul lunii decembrie, să fie finalizate cât mai curând. Concret, vom insista ca drumul să fie asfaltat”,a declarat Ştef.

Apoi, şeful CJ a făcut referire la stema judeţului Satu Mare care, odată adoptat de către Consiliul Judeţean trebuie să treacă printr-o serie de comisii înainte de a putea fi utilizată pe documentele oficiale.

Un alt proiect deosebit de important este modernizarea Aeroportului Satu Mare, proiect care cuprinde şi extinderea aerogării.

Construirea unei clădiri noi şi moderne pentru Biblioteca Judeţeană (BJ) este unul dintre priorităţile CJ. „Spaţiul actual este inadecvat pentru activitatea bibliotecii astfel că, se impune construirea unei clădiri noi”, a spus Ştef. Interlocutorul a trecut în revistă şi activităţile organizate de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României.

La final, şefii judeţului au ciocnit câte un pahar de şampanie cu ziariştii, urându-le multe realizări în anul care vine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.