Mită de 250.000 forinţi refuzată de un poliţist de frontieră

Forinti
Sâmbătă, 22 decembrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare au oprit pentru control în zona lor de competenţă un autoturism marca Citroen, condus de cetăţeanul maghiar Zsolt K., în vârstă de 36 ani, cu domiciliul în Ungaria.

Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, autoturismul şi persoana în cauză au fost conduse la sediul STPF Satu Mare în vederea efectuării unui control amănunţit. Astfel, în interiorul autoturismului a fost descoperit un locaş special amenajat în care se aflau 600 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 3.600 lei.
Pe timpul efectuării cercetărilor, cetăţeanul maghiar i-a promis unui poliţist de frontieră o sumă de bani pentru a nu lua măsurile legale ce se impun.

Poliţistul de frontieră a adus imediat la cunoştinţa şefilor săi situaţia de fapt şi a sesizat Direcţia Generală Anticorupţie – Biroul Judeţean Anticorupţie Satu Mare.

Sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, lucrătorii DGA, sprijiniţi de poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, au organizat şi desfăşurat acţiunea de prindere în flagrant, context în care Zsolt K. a fost depistat imediat după ce îi remisese poliţistului de frontieră suma de 250.000 de forinţi (aproximativ 900 de euro), solicitându-i poliţistului de frontieră să nu ia măsurile legale ce se impun împotriva sa.

Cetăţeanul maghiar este cercetat acum pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi contrabandă. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării iar autoturismul a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

 

Un Comentariu la "Mită de 250.000 forinţi refuzată de un poliţist de frontieră"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.