Patru sătmăreni urmăriţi naţionali, depistaţi la frontieră

politia-frontiera1

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au depistat şi reţinut în PTF Urziceni, precum şi în localitatea Câmpulung la Tisa, judeţul Maramureş, cinci cetăţeni români daţi în urmărire generală. Bărbaţii erau condamnaţi să execute până la 7 ani de închisoare pentru săvârşirea mai multor fapte ilegale, pornind de la infracţiuni de contrabandă şi până la cele de dare de mită şi constituire de grup infracţional organizat.

Luni, 17 decembrie, în jurul orei 17.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni s-au prezentat pentru a ieși din țară, cetăţenii români Adrian J., de 23 de ani, Iosif I., de 36 de ani şi Nicolae O., de 42 de ani, toţi trei din judeţul Satu Mare. Cu ocazia formalităților pentru ieșirea din țară, la controlul de frontieră, oamenii legii au constatat că bărbaţii figurează în bazele de date ca fiind urmăriţi naţionali.

Pe numele lor, Tribunalul Satu Mare a emis mandate de executare a pedepsei cu închisoarea după cum urmează: Adrian J. – 7 ani de închisoare pentru complicitate la contrabandă calificată în formă continuată, dare de mită în formă continuată şi constituire de grup infracţionaal organizat în vederea săvârşirii de infracţiuni grave de contrabandă, la fel şi ceilalţi doi bărbaţi Iosif I. – 5 ani şi 6 luni de închisoare, iar Nicolae O. – 4 ani şi 6 luni de închisoare, ambii pentru săvărşirea infracţiunilor de complicitate la contrabandă calificată în formă continuată şi constituire de grup infracţional organizat în vederea săvârşirii de infracţiuni grave de contrabandă.

La nici 24 de ore de la acest eveniment, a fost depistat un alt cetăţean român, tot pe sensul de ieşire din ţară în PTF Urziceni, Ioan V., de 41 de ani din localitatea Iojib, judeţul Satu Mare. Bărbatul era urmărit de către autorităţile române deoarece pe numele lui Judecătoria Satu Mare a emis un mandate de executare a pedepsei cu închisoarea de 3 ani pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Cei patru sătmăreni au fost predaţi de către polițiștii de frontieră unui echipaj din cadrul Serviciului Urmăriți al IPJ Satu Mare.

 

Un Comentariu la "Patru sătmăreni urmăriţi naţionali, depistaţi la frontieră"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.