Prefectul Eugeniu Avram a dispus verificări în cazul oilor care distrug culturile agricole de pe raza comunei Pişcolt

Verificari

Prefectul Eugeniu Avram a dispus declanşarea de ample verificări privind repetatele reclamaţii legate de ciobanii care au grijă de turmele unor cetăţeni din judeţul Sibiu şi a căror animale provoacă de mai multe luni distrugeri consistente în culturile agricole de pe raza localităţilor Pişcolt, Resighea şi Scărişoara Nouă.

Intervenţia prefectului este motivată şi de lipsa de implicare a autorităţilor locale, Primărie şi Poliţie, care nu au luat măsuri în urma numeroaselor semnale ale cetăţenilor privind pagubele pe care agricultorii le înregistrează de mai mulţi ani din partea animalelor aduse din judeţul Sibiu, mai mult oamenii acuză faptul că această problemă este pasată între autorităţile locale şi nu s-ar dori luarea unei decizii.

Delegaţii oamenilor din Pişcolt care au fost primiţi în audienţă de prefectul judeţului, Gheorghe Paşca şi Viorel Giurgiu, au ţinut să precizeze că la nivelul Primăriei sunt trataţi cu indiferenţă, iar din partea lucrătorilor postului de Poliţie ar fi primit răspunsuri de genul „nu e de competenţa noastră”. Prefectul Eugeniu Avram a cerut Corpului de control şi Serviciului juridic din cadrul Instituţiei Prefectului să verifice toată documentaţia privind acest caz, conducerii Inspectoratului Judeţean de Poliţie să solicite subordonaţilor de la Pişcolt să fie în slujba legii şi a cetăţenilor, şi totodată a cerut Direcţiei Sanitar – Veterinare şi Siguranţa Alimentelor să analizeze documentele privind starea de sănătate a animalelor. Delegaţilor veniţi de la Pişcolt, prefectul Eugeniu Avram le-a cerut să transmită oamenilor să aibă încredere în demersurile demarate şi că legea va fi respectată şi aplicată şi la Pişcolt.

2 Comentarii la "Prefectul Eugeniu Avram a dispus verificări în cazul oilor care distrug culturile agricole de pe raza comunei Pişcolt"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.