Poliţiştii sătmăreni intensifică controalele în pieţe şi târguri

brazi-satu-mare

Poliţiştii de ordine publică în cooperare cu angajaţi ai Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare şi ai Direcţiei Silvice Satu Mare continuă acţiunile pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice. În această perioadă sunt intensificate patrulările şi controalele pe fondul forestier naţional, pe drumurile publice, dar şi în pieţe, târguri sau oboare pentru prevenirea şi combaterea comercializării ilicite a „pomilor de Crăciun”.

Astfel, în ultima săptămână, în urma celor 52 de controale efectuate pentru combaterea activităţilor ilegale din acest domeniu, poliţiştii au constatat comiterea a 87 de contravenţii, sancţionate cu amenzi în valoare de peste 23.000 lei, şi au depistat trei infracţiuni prevăzute de Legea nr.46/2008 – Codul Silvic.

Spre exemplu, în noaptea de 13 spre 14 decembrie, poliţiştii Secţiei 6 Tăşand Poliţie Rurală, fiind angrenaţi în acţiuni pe această linie, au oprit în trafic un autovehicul ce transporta 27 de pomi de Crăciun, dintre care 20 nu aveau aplicat sigiliu crotaliu, conform legii. Poliţiştii au confiscat materialul lemnos, iar conducătorul auto a fost sancţionat conform Legii 171/2010 cu amendă în valoare de 2.000 lei.

Un alt caz instrumentat de poliţişti, are drept obiect comiterea infracţiunii de tăiere fără drept şi furt de arbori, din fondul forestier, de către un tânăr de 19 ani, din Turţ. În sarcina acestuia, poliţiştii Secţiei 8 Gherţa Mică Poliţie Rurală au reţinut tăierea fără drept a 19 arbori, din locul cunoscut sub denumirea „Babiu”, şi sustragerea acestora, prejudiciul cauzat ridicându-se la suma de 4.800 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.