Cartea dr. David O’Hare – „Coerenţa cardiacă 365”, a fost prezentată la Satu Mare

Alina-Persa1
Ieri, 13 decembrie, la sediul Societăţii Civile Profesionale de Psihologie Alina Perşa & Asociaţii de pe B-dul Vasile Lucaciu nr. 8 din Satu Mare a avut loc prezentarea cărţii „Coerenţa cardiacă 365”, considerată de specialişti dar şi de persoanele care practică tehnica descrisă de dr. David O’Hare, un adevărat manual de supravieţuire, de învăţătură pentru o viaţă mai calmă şi mai simplă. Despre ce tehnică este vorba?

Părinte acesteia a botezat-o „tehnica coerenţei cardiace”. De altfel, chiar numărul „365” are o simbolistică aparte, dacă putem să vorbim astfel, în explicarea acestei tehnici şi anume: de 3 ori pe zi, 6 respiraţii pe minut, timp de 5 minute. Aceasta este esenţa întregii tehnici! În paginile cărţii sale, autorul explică că frecvenţa rezonanţei cardiace este de aproape şase cicluri pe minut şi astfel, aplicând această tehnică intrăm în rezonanţă cu propriul corp.

Pare a fi o tehnică de meditaţie aplicabilă lumii noastre occidentale, asemănătoare cu tehnicile de autocontrol explicate de Jose Silva, însă diferite în esenţă, dar de o simplitate covârşitoare. Ce poate fi mai simplu decât să ne aşezăm pe un scaun şi să ne reglăm respiraţia la o frecvenţă de şase cicluri pe minut şi să urmăm acest exerciţiu timp de cinci minute, de trei ori pe zi?

Cercetările clinice efectuate pe persoanele care au practicat metoda dr. O’Hare o perioadă mai lungă de timp arată: scăderea tensiunii arteriale în cazul hipertensivilor, diminuarea riscului cardiovascular, diminuarea anxietăţii şi a depresiei, o mai bună reglare a nivelului de zahăr din sânge (a glicemiei), reducerea perimetrului abdominal (slăbire), o mai bună recuperare după efort (în cazul sportivilor), o mai bună toleranţă la durere, ameliorarea astmului, etc.

Cartea a fost prezentată de către psihologii Alina Perşa şi Liliana Vois. De altfel, Liliana Vois este singura specialistă autorizată în România pentru a aplica tehnica doctorului O’Hare. Asta nu înseamnă că, urmând paşii descrişi de părintele „coerenţei cardiace” nu veţi reuşi să stăpâniţi această tehnică.

Lucrarea a fost tradusă şi în limba română şi constituie un adevărat refugiu din haosul cotidian timp de cinci minute … de trei ori pe zi.

3 Comentarii la "Cartea dr. David O’Hare – „Coerenţa cardiacă 365”, a fost prezentată la Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.