UDMR Satu Mare a făcut un bilanț al campaniei electorale

UDMR
Cu toate că „propovăduiesc” (sau cel puţin aşa susţin) cu tărie idea ca fiecare dintre parlamentarii votaţi la scrutinul de duminică, 9 decembrie, indiferent de coloratura politică, trebuie să pună umărul pentru a reprezenta sătmărenii cu cinste şi onoare în viitorul legislativ al ţării, aleşii UDMR Satu Mare au lansat şi câteva săgeţi otrăvite în direcţia unor formaţiuni politice. Toate aceste acuze subtile dar cu subînţeles, au fost lansate în cadrul unei conferinţe de presă organizate astăzi, 12 decembrie, la sediul formaţiunii politice de pe strada Mihai Viteazul.

La întâlnirea cu presa au participat senatorul ales din partea UDMR, Pataki Csaba, cei doi deputaţi aleşi, Erdei D. Istvan şi Kereskenyi Gabor respectiv fostul candidat al formaţiunii politice, Maskulik Csaba.

„A fost cea mai costisitoare şi mai dură campanie electorală. A fost pur şi simplu risipă de bani din partea unor formaţiuni politice. Nu puteai să te plimbi pe stradă din cauza trepiedelor, afişelor şi bannerelor. În ciuda acestei campanii dure, s-a demonstrat încă o dată că sătmărenii decid cu mintea limpede”, a declarat deputatul ales al UDMR Satu Mare, Gabor Kereskenyi. În schimb, potrivit interlocutorului, formaţiunea politică pe care o reprezintă a făcut o campanie cinstită şi civilizată.

Acuze subtile, fără să nominalizeze vreun partid politic, au venit şi din partea preşedintelui interimar al UDMR Satu Mare, Pataki Csaba, senatorul ales în Colegiul 2 din partea UDMR. „Noi suntem singura formaţiune politică care timp de mai bine de două decenii nu ne-am schimbat schimbat nici sigla şi nici culoarea politică. Noi avem curajul să ne uităm în ochii dumneavoastră şi puteţi fi siguri că pe noi ne veţi găsi în aceeaşi formaţiune politică ca şi acuma. Noi suntem singura formaţiune politică legitimă care reprezintă minoritatea maghiară. Dacă noi, UDMR, nu am fi în Parlamentul României s-ar putea aluneca pe o pârtie extrem de periculoasă a căror semne s-au văzut şi la Satu Mare. Invit pe această cale conducerea municipalităţii şi a judeţului să uite aspectele naţionaliste din cadrul campaniei electorale şi să se ocupe de problemele comunităţii. Referitor la acele trepiede, unde apăreau imagini în perechi, eu cred că, candidaţilor le-a fost frică să apară singuri şi de asta au simţit nevoia să fie alături de cineva”, a declarat Pataki.

Potrivit liderilor UDMR în cadrul campaniei pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie, s-ar fi încercat o divizare a comunităţii maghiare din municipiul şi judeţul Satu Mare. „Comunitatea maghiară a spus un nu categoric încercărilor de divizare, sprijinite atât moral cât şi financiar de forţe oscure, străine comunităţii maghiare”, a declarat Kereskenyi, ferindu-se şi de această dată să îi numească pe cei pe care îi acuză.

Deputatul ales, Erdei D. Istvan a mulţumit alegătorilor pentru voturile primite însă nu a continuat în nota dictată de Pataki şi, în special de Kereskenyi.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Pataki a mulţumit alegătorilor care au pus duminică ştampila pe candidaţii UDMR, subliniind că formaţiunea pe care o reprezintă a fost votată nu numai de maghiari şi şvabi ci şi de ucraineni, slovaci şi chiar de către români. „Am demonstrat încă odată că UDMR nu este un partiduleţ de buzunar . Am depăşit pragul electoral de 5% şi e bine să fim acolo în Parlament deoarece noi reprezentăm forţa de echilibru”, a mai declarat Pataki.

5 Comentarii la "UDMR Satu Mare a făcut un bilanț al campaniei electorale"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.