Ovidiu Silaghi a inspectat stadiul lucrărilor la drumul Odoreu-Medieşu Aurit-Apa

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, candidatul USL pentru Camera Deputaţilor în Colegiul 2 însoţit de senatorul social-democrat, Valer Marian, candidatul Uniunii Social Liberale pentru un nou mandat de parlamentar în Colegiul 1 Senat, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Adrian Ştef, vicepreşedintele Mircea Govor, primarul comunelor Odoreu şi Apa, Dumitru Pop respectiv Mihai Apan, a efectuat astăzi, 7 decembrie, o inspecţie pe şantierul deschis în urmă cu câteva zile pe tronsonul de drum Odoreu-Medieşu Aurit-Apa.

Silaghi s-a arătat mulţumit de stadiul lucrărilor spunând că acest drum este consolidat într-un timp record. „Este vorba despre 23,6 km de drum care, cu ajutorul noii tehnologii, adică refolosirea materialelor utilizate cu ani în urmă la construcţia acestui tronson, se face într-un timp record. Nicăieri în Europa nu s-a mai reuşit acest lucru”, a declarat Silaghi.

Şeful de şantier, Jan Cristache, a recunoscut la rândul său că s-a reuşit consolidarea unui drum impracticabil într-un timp record. „Lucrările au fost extrem de dificile. Drumul a fost lăţit şi pot să vă spun că am reuşit consolidarea a 90% din acest tronson. Termenul de execuţie este de zece zile însă am ales să lucrăm într-un ritm mai alert. Mai avem de lucrat la restul de 10% din drum după care urmează consolidarea acostamentelor şi curăţirea drumului. La primăvară se va acoperi cu două straturi de asfalt”, a declarat şeful de şantier.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.