Mare bal în „Cetatea Educaţiei”!


Doamne, domni şi domniţe şi-au aşteptat oaspeţii joi, 6 decembrie, după lăsarea întunericului, în „Cetatea Educaţiei” la un bal de zile mari. Mesenii primiţi cu mare fast între zidurile cetăţii au avut parte nu numai de bucate alese ci şi de momente artistice unele cu un pronunţat iz medieval iar altele care le-au adus în faţă pedagogul marelui Caragiale dar şi dansuri şi momente de muzică corală.

Având în vederea apropierea sărbătorilor de iarnă nu puteau să lipsească nici colindele. Şi pentru a nu scăpa firul poveştii mai trebuie spus că dascălii, artizanii acestei petreceri au aprins „focul educaţiei” în văzul mesenilor subliniind că menirea lor este spre a nu lăsa să piară această flacără.

Şi dacă tot e vorba de invitaţi, buna cuvinţă cere să-i numim, măcar pe câţiva dintre cei care au găsit cu cădere să bată la uşa „Cetăţii Educaţiei”. Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, secretarul de stat în cadrul Ministerului Educaţiei, Stelian Fedorca, senatorul Valer Marian, prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, directorul său de cabinet, Sorin Martin Vereş, consilierul judeţean Octavian Petric, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Adrian Ştef, vicepreşedintele Mircea Govor, edilul-şef al Cetăţii Sătmarului, dr. Dorel Coica, cei doi viceprimari, dr. Radu Roca şi Marcela Papici, consilierul local, Adrian Albu au fost doar câţiva dintre invitaţii serii. Nu au lipsit nici inspectorii şcolari, directorii de grădiniţe şi şcoli dar şi numeroşii invitaţi ai organizatorilor.

Dacă tot am adus vorba de organizatori, trebuie spus că ideea acestui lăudabil demers a încolţit în minţile inspectorilor şcolari dar mai cu seamă în cea a inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, Mariana Roman, cea care a premiat şi reprezentanţii instituţiilor de învăţământ pentru activităţile desfăşurate.
Una peste alta, balul, cu toate că a fost doar la prima ediţie s-a dovedit a fi o reuşită. Să nu uităm nici de tortul care, purtat de doi „curteni”, „şi-a făcut intrarea” în aplauzele mesenilor.
Povestea din „Cetatea Educaţiei” s-a terminat târziu în noapte cu dansurile invitaţilor care, vrăjiţi de atmosfera creată, şi-au dat întâlnire şi pentru la anul, şi … încă mulţi ani de acum încolo.

Şi pentru că nu ne-am îngăduit să rupem vraja poveştii, vă mai suntem datori, acum pe final, cu o destăinuire. „Cetatea Educaţiei” şi-a ales ca locaţie Restaurantul „dintre zidurile piramidei” de pe strada Botizului nr. 49, desferecându-şi porţile imediat după ce gongul bătuse „orele 19, fix!”.

3 Comentarii la "Mare bal în „Cetatea Educaţiei”!"

  1. Pingback: Dascăli.ro | Mare bal în „Cetatea Educaţiei”!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.