Amenzi în valoare de 4000 de lei pentru bannerele de la Burdea

Poliţiştii sătmăreni au aplicat sancţiuni contravenţionale în cuantum de 4.000 lei pentru nerespectarea normelor legale ce reglementează desfăşurarea procesului electoral.

Chiar în cursul serii trecute, 5 decembrie, au fost identificaţi doi sătmăreni, în vârstă de 26 şi 34 de ani, care au montat un banner electoral pe stâlpii de iluminat public din intersecția Burdea, fără a exista în acest sens acordul societăţii de furnizare a energiei electrice. În consecinţă, poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea dispoziţiilor art. 50 lit. g, raportat la art. 39 din Legea 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului, conform cărora este interzisă afişarea mijloacelor de propagandă electorală în alte locuri decât cele permise ori cu încălcarea reglementărilor legale.

Un alt sătmărean, în vârstă de 33 de ani, care a amplasat în data de 26, respectiv 27 noiembrie, bannere electorale pe stâlpii de iluminat public dina aceeași locație fără a deţine autorizaţia impusă de lege, a fost sancţionat contravenţional de poliţişti pentru încălcarea prevederi legale menţionate.

Poliţiştii recomandă tuturor sătmărenilor să respecte legea şi să anunţe prin intermediul numărului de urgenţă „112” sau la unităţile de poliţie, orice faptă prin care se încalcă reglementările electorale în vigoare.

Reamintim care sunt contravenţiile şi infracţiunile prevăzute de Legea 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului:

– Constituie contravenţii: semnarea listei de susţinători cu încălcarea dispoziţiilor legii, constituie contravenţie – Amendă de la 1.500 lei până la 4.500 lei
• Distrugerea, deteriorarea, murdărirea, acoperirea prin scriere sau în orice mod a listelor electorale, a platformelor program afişate sau a oricăror alte afişe ori anunţuri de propagandă electorală tipărite. Amendă de la 1.000 lei până la 2.500 lei
• Refuzul de a se primi şi înregistra o sesizare scrisă înaintată în conformitate cu prevederile legale. Amendă de la 1.000 lei până la 2.500 lei
• Refuzul nejustificat de a înmâna buletinul de vot şi ştampila de votare alegătorului care a semnat în lista electorală, înmânarea buletinului de vot unui alegător care nu prezintă actul de identitate ori care refuză să semneze pentru primirea acestora în lista electorală în care este înscris. Amendă de la 4.500 lei până la 10.000 lei
• Continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia, precum şi sfătuirea, în ziua votării, a alegătorilor la sediul secţiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit partid politic, alianţă politică, alianţă electorală, organizaţie a cetăţenilor aparţinând unei minorităţi naţionale sau un candidat independent. Amendă de la 1.000 lei până la 2.500 lei.

 

Un Comentariu la "Amenzi în valoare de 4000 de lei pentru bannerele de la Burdea"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.