A fost inaugurată secţia de chirurgie cardiovasculară


Începând de astăzi, 6 decembrie, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare are o nouă secţie. Este vorba despre secţia de chirurgie cardiovasculară, inaugurată astăzi, în prezenţa mai multor oficialități.

La eveniment au participat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, candidatul USL pentru Camera Deputaţilor în Colegiul 2, senatorul social-democrat Valer Marian şi candidatul Uniunii Social Liberale pentru un nou mandat de parlamentar în Colegiul 1 Senat, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Adrian Ştef, vicepreşedinţii aceleiaşi instituţii, Mircea Govor şi Csehi Arpad, primarul municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Dorel Coica, managerul SJU Satu Mare, Adrian Marc, cadre medicale dar şi numeroşi invitaţi interesaţi de bunul mers al sistemului sanitar sătmărean.

Inaugurarea secţiei de chirurgie cardiovasculară este o premieră pentru judeţul Satu Mare, aspect subliniat şi de către senatorul Valer Marian. „Astăzi, participăm la o premieră la Satu Mare. Pe lângă cele cinci centru de chirurgie cardiovasculară existente în prezent România, iată că şi la Satu Mare s-au găsit resurse pentru înfiinţarea unui asemenea serviciu”, a declarat în luarea de cuvânt parlamentarul sătmărean.

Preşedintele CJ a subliniat faptul că, contravaloarea intervenţiilor chirurgicale făcute pe pacienţii din judeţul Satu Mare vor fi suportate integral de către instituţia pe care o conduce.  În luarea de cuvânt acesta a amintit că pe lângă premiera cu privire la inaugurarea secţiei, „mai avem încă o veste bună. La Satu Mare a fost făcută prima operaţie pe cord iar pacientul se simte bine. Înfiinţarea acestei secţii, deşi mulţi nu credeau la început în acest proiect a fost posibilă cu directa implicare a CJ”.

Noua secţie a fost amenajată la etajul III al SJU, la acelaşi nivel cu secţia de Cardiologie şi cuprinde şase paturi de chirurgie cardiovasculară, patru paturi cu specialitate „Terapie intensivă chirurgie cardiovasculară” şi şase paturi pentru bolnavii coronarieni. Medicul coordonator al secţiei este prof. dr. Galajda Zoltan iar asistentul medical coordonator, Carmen Vitez.  În ceea ce priveşte finanţele investite trebuie spus că lucrările de amenajare au costat 133.000 lei iar dotarea cu mobilier adecvat, 100.000 lei, bani asiguraţi din bugetul CJ. Dotarea cu echipamente medicale de înaltă performanţă a costat 1.301.000 lei din care 30.510 lei reprezintă sursele proprii ale SJU Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.