În luna noiembrie, numărul propririlor pe conturile agenţilor economici a scăzut la 220

În cadrul unei conferinţe de presă organizate astăzi, 4 decembrie, directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Satu Mare, Mircea Ardelean, a vorbit despre rolul şi importanţa instruirii referitoare la modificările Codului Fiscal (aplicarea sistemului TVA la încasarea facturii), unde au participat în data de 27 noiembrie, 140 de participanţi, Cea de-a şedinţă de instruire a contribuabililor a avut loc în cursul zilei de astăzi.

Potrivit interlocutorului, pâna în 25 octombrie 2012, din totalul de 6.423 contribuabili, plătitori de TVA, care trebuiau să depună formularul “097”, au depus 5.513 din care au fost prelucrate 4.700.

În ceea ce priveşte taxa de poluare, până în data de 3 decembrie a fost restituită în cuantum de 12,7 milioane lei. De la începutul anului şi până în prezent au fost depuse un număr de 2.593 de cereri dintre care au fost soluţionate 2.463 şi alte 130 sunt în curs de soluţionare.

Potrivit celor declarate de Ardelean, în data de 27 noiembrie, planul de încasare în judeţul Satu Mare era realizat în proporţie de 113%. După această data s-au făcut rambursări de TVA (8,2 milioane lei), s-a restituit taxa de 2% din impozitul pe venit (1,5 milioane lei) şi regularizări pe impozitul pe venit (0,5 milioane lei).

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă Ardelean a declarant că în urmă cu 3 luni erau depuse aproximativ 1.100 de propriri pe conturile agenţilor economici, însă în cursul lunii noiembrie, numărul acestora a scăzut la 220. Pentru a explica cele afirmate, Ardelean a declarant că de vreme ce o parte dintre agenţii economici şi-au plătit datoriile, alţii au fost păsuiţi după ce s-a ajuns la înţelegere cu aceştia în vederea achitării dărilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.