Candidaţii USL vor susţine eliminarea accizelor la pălincă


Candidatul USL în Colegiul nr.1 pentru Senat, senatorul Valer Marian, şi candidatul USL în Colegiul nr.1 pentru Camera Deputaţilor, Nicolae Bura, s-au aflat duminică în mijlocul credincioşilor greco-catolici şi a celor ortodocşi din Bixad. Candidaţii USL au participat la slujbele religioase oficiate în cele două biserici, după care au stat de vorbă cu sutele de cetăţeni prezenţi. Aceştia au fost însoţiţi de primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, de consilierul judeţean Ioan Rus, de fostul primar PSD al comunei Bixad, Gheorghe Honca, de reprezentanţii din Oaş ai PSD, PNL, PC şi UNPR şi de staff-urile de campanie ale celor doi candidaţi.

După ce au participat la slujbele religioase oficiate de preotul Vasile Tămăşan în biserica greco-catolică şi de preotul Vasile Chiorean în biserica ortodoxă, candidaţii USL Valer Marian şi Nicolae Bura s-au adresat credicioşilor în curţile bisericilor. Nicolae Bura a declarat că după 15 ani la conducerea Primăriei Negreşti-Oaş şi după un mandat de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean a lăsat multe lucruri bune în urma sa. Acesta a mai adăugat că un parlamentar trebuie să facă legi bune pentru ţară şi pentru popor şi să ajute zona din care provine, în acest caz zona Oaşului. Candidatul USL a mai spus că trebuie create locuri de muncă prin înfiinţarea de brutării, mori, depozite pentru produsele agricole sau câte o fabrică de lapte în fiecare localitate pentru ca oşenii să se poată întoarce acasă. Nicolae Bura i-a îndemnat pe bixădeni ca pe data de 9 decembrie să voteze candidaţii USL, singurii care pot să readucă bunăstarea în ţară.

Candidatul USL pentru Senat, Valer Marian, i-a asigurat pe cetăţeni că pot avea încredere atât în Nicolae Bura, care este fiu al Oaşului, cât şi în el personal, care a ajutat în mai multe rânduri comuna Bixad, precum şi pe numeroşi cetăţeni din comună. Acesta a arătat că la solicitarea oşenilor a susţinut în Parlament un proiect de lege pentru scutirea pălincii de accize, care însă nu a fost promulgat de preşedintele Traian Băsescu. Senatorul Valer Marian i-a asigurat pe locuitorii comunei Bixad că acest proiect va fi reintrodus în discuţie în Parlament, fiind atât o doleanţă a oşenilor cât şi a codrenilor. După ce a trecut în revistă câteva dintre realizările sale ca parlamentar, Valer Marian le-a cerut bixădenilor ca pe data de 9 decembrie să voteze cu încredere candidaţii USL. „Nu vrem să vă facem multe promisiuni, pentru că nu vrem să vă păcălim, dar vă asigurăm că viitoarea guvernare USL va avea grijă de soarta pensionarilor, va avea grijă de agricultori, va urmări ieftinirea alimentelor, va avea grijă să fie acordate medicamente compensate pentru cei care au pensii sub o mie de lei şi va urmări acordarea de ajutoare sociale pentru mame şi pentru copiii cu probleme deosebite”, a precizat senatorul Valer Marian. Acesta i-a atenţionat pe oameni să nu se lase păcăliţi de cei care au guvernat în ultimii ani, care au tăiat tot în această ţară, chiar şi speranţele multor români obligaţi să plece în lume ca să-şi găsească un rost. „Nu vă lăsaţi amăgiţi de cei care şi-au schimbat denumirea din PDL în ARD şi care şi-au schimbat culoarea din portocaliu în albastru. Vă rugăm să votaţi cu încredere candidaţii USL, poziţia unu pe buletinele de vot, şi vă asigurăm că vom face mult mai multe pentru localitatea dumneavoastră”, a mai spus Valer Marian.

În discuţiile care au urmat, sutele de cetăţeni prezenţi au solicitat sprijin pentru a-şi putea valorifica produsele agricole şi pentru a face în aşa fel încât să fie create locuri de muncă pentru întoarcerea acasă a copiilor plecaţi în străinătate. „Vă dăm votul nostru, dar trebuie să ne ajutaţi şi voi”, a spus unul dintre bixădeni. Un alt cetăţean a atras atenţia că voturile trebuie date celor doi candidaţi USL care, fiind din judeţ, sunt mai aproape de oşeni, în timp ce alţi candidaţi este posibil să nu mai fie văzuţi niciodată după alegeri.