Sătmărenii, alături de USL chiar și pe ploaie

În ciuda ploii care a dat năvală peste Sătmar, cele două spectacole de colinde şi cântece naţionale oferite ieri, 30 noiembrie, de către USL Satu Mare au reuşit să adune sute de sătmăreni în Parcul Liniştii din Micro 16 şi în Parcul UFO din Micro 17. Spectacolele au fost susţinute de îndrăgitul interpret, Dinu Iancu Sălăjanu.

În Parcul Liniştii, alături de Sălăjanu a urcat pe scenă şi ansamblul copiilor din Plopiş, judeţul Sălaj, respectiv liderii USL Satu Mare, împreună câţiva dintre candidaţii Uniunii Social Liberale la alegerile parlamentare din 9 decembrie. Este vorba despre: preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Adrian Ştef, vicepreşedintele Mircea Govor, primarul municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Dorel Coica, candidatul USL pentru un nou mandat de senator în Colegiul 1 Senat, Valer Marian, candiatul USL în Colegiul 2 la Camera Deputaţilor, ministrul Ovidiu Silaghi şi candidatul USL în Colegiul 3 la Camera Deputaţilor, Octavian Petric. În mulţime au fost prezinţi şi alţi membrii marcanţi ai USL Satu Mare.

„Avem proiecte mari pentru judeţul şi minicipiul Satu Mare. Însă eu şi primarul Dorel Coica avem nevoie de ajutorul acestor oameni, acestor candidaţi care trebuie să ajungă în Parlamentul României. Avem nevoie de ministrul Ovidiu Silaghi ca deputat şi de ce nu, ca ministru în noul Guvern. Şi merită votat deoarece mulţumită lui vom avea centura de ocolire a municipiului Satu Mare. Avem nevoie de priceperea şi forţa senatorului Valer Marian şi de sinceritatea, devotamentul şi puterea de muncă a domnului Octavian Petric, pentru a reprezenta Colegiul 3, în Camera Deputaţilor. Aceşti oameni ne-au ajutat extrem de mult pe mine să ajung preşedinte, iar pe Dorel Coica să ajungă primar. Acum e rândul nostru să-i ajutăm. Trebuie să le dăm votul, să-i trimitem în Parlament pentru ca apoi împreună să ducem la bun sfârşit proiectele începute”, a declarat în luarea de cuvânt preşedintele CJ Satu Mare, Adrian Ştef.

„Vă rog să nu vă risipiţi voturile pe tot felul de candidaţi care oricum nu au cum să vă ajute sau să ne ajute pentru a ne continua proiectele. Trebuie să votaţi cu cei mai puternici. Şi la alegerile din 10 iunie, ne-aţi arătat că sunteţi alături de noi şi de USL. Noi suntem cei puternici şi de aceea vă rugăm să ne votaţi candidaţii pe data de 9 decembrie. Să îi votaţi pe Valer Marian la Senat iar la Camera Deputaţilor pe Octavian Petric şi Ovidiu Silaghi. Numai aşa vom putea schimba faţa oraşului şi al judeţului Satu Mare”, a spus primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica.

În luarea de cuvânt, senatorul Valer Marian a declarat că USL este singura soluţie legitimă, rugându-i pe alegători să facă schimbarea până la capăt.

Ministrul Ovidiu Silaghi, candidatul USL pentru un mandat de deputat în Colegiul 2 a declarat că nu peste multă vreme Micro 16 va fi cartierul dintre poduri deoarece, centura de ocolire prevede şi construirea unui al treilea pod peste Someş.

Dorel Coica a ţinut să precizeze că, la primăvară, în Micro 16, în zona digului va fi amenajată o zonă de promenadă şi că în scurtă vreme TIR-urile nu vor mai avea ce căuata în oraş, deoarece se va construi centura.

După luările de cuvânt Dinu Iancu Sălăjanu a încântat auditoriul cu câteva colinde dar şi cântece naţionale. La finalul spectacolului un grup de participanţi au încins Hora Unirii.
Spectacolul a continuat apoi în Parcul UFO din Micro 17, unde alături de îndrăgitul interpret au urcat pe scenă pentru a vorbi publicului, preşedintele CJ, Adrian Ştef, primarul Dorel Coica şi candidaţii USL, Octavian Petric şi Ovidiu Silaghi.

Colindele şi cântecele naţionale interpretate de Dinu Iancu Sălăjanu au fost cântate în cor şi de către participanţii la spectacol. Şi, având în vedere că ne aflăm în ajunul Zilei Naţionale a României, cei prezenţi au încins şi aici, precum în Micro 16, Hora Unirii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.