Poliţiştii sătmăreni anchetează împrejurărlle comiterii unor infracţiuni de înşelăciune

La această oră poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor anchetează împrejurările comiterii unor infracţiuni de înşelăciune, constând în inducerea în eroare a 41 de persoane prin promisiunea contractării unor locuri de muncă în străinătate şi asigurării transportului până la destinaţie, în schimbul unor sume de bani.

Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că cele 41 de persoane, din judeţele Harghita şi Iaşi, au aflat din ziarele locale de anumite oferte de angajare în străinătate, apelând numerele de telefon cuprinse în anunţul publicitar pentru a solicita informaţii. Părţile vătămate au relatat poliţiştilor că persoane ce au pretins că sunt reprezentanţii unei societăţi comerciale cu sediul în Braşov, le-au promis angajarea în străinătate pe o perioadă de trei luni, o primă condiţie fiind achitarea unei taxe de transport în valoare de 500 de lei, plecarea fiind din municipiul Satu Mare.

În consecinţă, în cursul zilei de azi, 29 noiembrie, cele 41 de persoane au ajuns în Satu Mare, unde le-a fost percepută taxa prestabilită, însă transportul nu a mai fost efectuat.

Părţile vătămate au sesizat Poliţia şi au formulat plângeri penale împotriva persoanelor ce le-au indus în eroare prin promisiuni mincinoase, pe parcursul anchetei rezultând însă că societatea menţionată în anunţuri era tip „fantomă”, neputând fi identificaţi reprezentanţii acesteia.

Poliţiştii continuă investigaţiile, adresând totodată cetăţenilor recomandarea ca, înainte de a da curs unor asemenea oferte „avantajoase”, să se asigure că documentele ce le sunt prezentate nu sunt false şi că respectiva societate ce furnizează serviciile funcţionează într-un cadru legal.

 

2 Comentarii la "Poliţiştii sătmăreni anchetează împrejurărlle comiterii unor infracţiuni de înşelăciune"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.