Campania „Tu decizi ! Votează legal !” a ajuns la Carei

Mesajul campaniei de informare „Tu decizi ! Votează legal !” a fost promovat prin intermediul activităţilor preventive desfăşurate de poliţişti, şi în rândul careienilor.

Poliţiştii de proximitate din Carei alături de ofiţerii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Satu Mare au organizat o acţiune de responsabilizare a cetăţenilor cu drept de vot, în municipiul Carei. Au fost alese drept locaţii pentru prevenirea şi informarea cetăţenilor zonele aglomerate din oraş, frecventate de cât mai multe persoane, astfel încât să fie atins obiectivul urmărit prin derularea acestei campanii.

Au fost diseminate materiale informative, afişe şi fluturaşi, localnicii arătându-se interesaţi de informaţiile furnizate de poliţişti, solicitând chiar date suplimentare cu privire la normele legale ce reglementează desfăşurarea procesului electoral. Careienii au aflat astfel că legea prevede pedepse privative de libertate în cazul votului ilegal, multiplu ori influenţat de mita electorală, cuantumul pedepsei închisorii fiind între 6 luni şi 5 ani, tentativa fiind, de asemenea, sancţionată.

Pentru informarea tuturor sătmărenilor cu privire la riscurile asumate în ipoteza încălcării dispoziţiilor legale, structurile MAI din teritoriu vor continua acţiunile preventive şi în perioada următoare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.