Ziua Naţională a României va fi sărbătorită şi la Colegiul Naţional „Doamna Stanca”

Joi, 29 noiembrie, Colegiul Naţional „Doamna Stanca” din Satu Mare organizează, începând cu ora 12.00, în sala festivă a colegiului, o serie de activităţi în cinstea Zilei Naţionale a României. Prezentarea semnificaţiei evenimentelor de la 1 Decembrie 1918, va fi făcută de Evelin Mariş, elevă în clasa a XI-a A.

De asemenea va avea loc şi un concurs pe teme istorice la care vor participa şase echipaje formate din câte trei elevi de clasa a VI-a. Prima probă constă în recunoaşterea unor personalităţi din istoria românilor, iar cea de-a doua este o probă artistică la alegere (compunere, afişe, machetă, dans, recitare).

Totodată, programul mai include şi premierea: elevilor participanţi la şantierul arheologic de la Bobald, ai voluntarilor implicaţi în proiectul „Noaptea albă a muzeelor”, ai eseurilor participante la concursul „Ce înseamnă i patriotismul?”, un concert de muzică patriotică oferit de corul Colegiului Naţional „Doamna Stanca”, condus de profesorul Sorin Ursei după care cei prezenţi se vor prinde în Hora Unirii, care va fi organizată în curtea colegiului.

Evenimentul este organizat de profesoara Gabriela Silaghi, împreună cu clasa a XI-a A.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.