„Unde-i lege, nu-i tocmeală”

Astăzi, 28 noiembrie, prefectul Eugeniu Avram s-a reîntâlnit cu factorii implicaţi în reducerea tăierilor ilegale de copaci din pădurile de pe raza judeţului Satu Mare.

Potrivit datelor prezentate de comisarul şef Constantin Taloş, inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ), în ultima perioadă au fost organizate 27 de controale pe linia prevenirii şi combaterii tăierilor ilegale de copaci, fiind întocmite două dosare penale pentru tăierea ilegală şi transportul de arbori şi au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale de 4.000 lei pentru transportul de material lemnos fără forme legale, fiind confiscată toată cantitatea de 70 mc material lemnos în valoare de 10.500 lei. La rândul său, reprezentantul în Satu Mare a Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare, Mircea Felician, a anunţat că au fost verificate patru gatere şi doi agenţi economici ce comercializează material lemnos fiind aplicate două sancţiuni în valoare totală de 4.000 lei.

De asemenea, sunt pe rol acum din partea instituţiilor statului acţiuni de verificare a modului în care se respectă legile de către agenţii economici care activează în domeniul comercializării materialului lemnos.

Prefectul judeţului a cerut intensificarea controalelor în perioada următoare pentru combaterea tăierilor ilegale de brazi, echipe mixte formate din poliţişti-jandarmi-lucrători silvici vor patrula prin judeţ. Totodată, prefectul Eugeniu Avram a apreciat acţiunile derulate de la ultima discuţie pe tema tăierilor ilegale din păduri însă consideră că trebuie manifestată şi mai multă fermitate pentru ca toată lumea să înţeleagă că „unde-i lege nu-i tocmeală”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.