Consilierii judeţeni s-au certat pe marginea închiderii gropilor de gunoi


Pe lângă votarea celor 18 proiecte de hotărâre trecute pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de astăzi, 28 noiembrie, a Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, aleşii nu au scăpat ocazia să arunce în dreapta şi-n stânga cu replici electorale, acuzându-se reciproc pentru nefinalizarea unor proiecte derulate pe vremea Guvernului Boc. Şedinţa a avut loc de la ora 14.00.

Punctul de pe ordinea de zi care a stârnit discuţii în rândul consilierilor judeţeni a fost cel cu privire la aprobarea unui act adiţional la proiectul de hotărâre de închidere a gropilor de gunoi care nu corespund normelor europene. Potrivit celor declarate de preşedintele CJ Satu Mare, Adrian Ştef, proiectul în cauză trebuia finalizat până pe 31 decembrie 2012, însă s-a reuşit prelungirea convenţiei până în iulie 2013.
Motivând că documentele cu privire la acest punct de pe ordinea de zi nu au ajuns în mâinile consilierilor PD-L şi astfel, aceştia nu au reuşit să analizeze problema în amănunţime, Radu Giurcă a cerut explicaţii mai în detaliu pentru a vota „în cunoştinţă de cauză”. În luarea de cuvânt, vicepreşedintele Mircea Govor, a explicat că dacă nu se reuşea prelungirea convenţiei „judeţul Satu Mare pierdea 10 milioane de euro pentru lucrările rămase de executat. Este vorba despre închiderea fostelor gropi, care nu corespund normelor europene şi construirea staţiilor de trasfer. Dar vă asigur că proiectul va fi finalizat cu succes”.
De asemenea, vicepreşedintele Csehi Arpad a declarat că pentru închiderea gropii de gunoi a municipiului Satu Mare există autorizaţie „în schimb pentru închiderea gropii de gunoi de la Negreşti-Oaş, antreprenorul trebuie să propună o soluţie”. „Gazul pe foc” a fost momentul în care consilierul Alexandru Panea a întrebat executivul dacă „există ori ba, un termen limită pentru propunerea unei soluţii cu privire la închiderea gropii de la Negreşti?”.
Govor i-a replicat acestuia că tergiversarea acestui proiect se datorează Guvernului Boc „care a asigurat bani pentru alte proiecte şi mai puţin pentru judeţul Satu Mare. În schimb, Guvernul Ponta sprijină finalizarea acestui proiect”.
În intervenţia sa, Radu Giurcă, amintindu-le consilierilor că „bani au existat dar nu am găsit soluţia tehnică. Eu cunosc bine problema deoarece am fost prefectul acestui judeţ”. Govor i-a amintit acestuia că cea care l-a sfătuit pe Boc să taie banii a fost nimeni alta decât, Andreea Paul.
Pentru a pune capăt discuţiilor, Adrian Ştef le-a cerut consilierilor să treacă la vot. Cu toate discuţiile avute în prealabil, proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate de către consilierii prezenţi la şedinţă.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.