UPDATE: Bannerul de la Burdea a fost dat din nou jos

Începe să fie distractivă joaca asta cu uite bannerul nu e bannerul. Rămâne de văzut cât de distractivă i se va părea şi electoratului. Noaptea trecută, în jurul orei 1:00, bannerul apărat cu atâta ardoare de ard-ştii sătmăreni a fost dat jos de către angajaţii Electrica pe motiv că stâlpii pe care a fost pus aparţin acestei societăţi şi cei care l-au pus nu aveau aprobare în acest sens de la ei.

Tot în această noapte s-au depus două plângeri către Biroul Electoral Judeţean, una de către USL prin care se cere îndepărtarea banner-ului pe motiv că este ilegal şi una de către ARD referitoare la îndepărtarea banner-ului de către angajaţii Electrica.

UPDATE: 
Preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 32 Satu Mare, judecătorul Remus Nemeş, ne-a confirmat faptul că atât USL cât şi ARD au depus câte o plângere la sediul BEC prin care se arată anumite aspecte considerate ilegale înfăptuite de adversarii politici, susţine interlocutorul. „ARD-ul a formulat o plângere referitoare la faptul că cei de la Electrica le-au dat jos banner-ul în mod abuziv. Având în vedere aspectul plângerii noi am sesizat Poliţia Municipală pentru a face cercetări în acest caz. De asemenea şi USL a depus o plângere cu privire la faptul că acel banner a fost amplasat fără ca cei de la ARD să aibă autorizaţiile necesare şi că prin conţinutul acelui banner s-a încălcat deontologia politică. Aici sunt două aspecte. În ceea ce priveşte legalitatea sau ilegalitatea amplasării acelui banner noi am sesizat Poliţia care va face cercetări în acest sens. Însă, cu privire la aspectul deontologic, BEC se va întruni într-o şedinţă în cursul zilei de astăzi (28 noiembrie) pentru a lua o hotărâre”.

Sergiu Băbăşan, candidatul ARD implicat direct în acest scandal susţine în continuare că cei de la Electrica au dat jos banner-ul, în noaptea de marţi, 27 spre miercuri, 28 noiembrie, în mod abuziv. „I-am întrebat dacă au vreun document care să ateste că au dreptul să ne de-a jos banner-ul. Nu aveau. În concluzie, am depus plângere penală împotriva celor de la Electrica. Totul e filmat. Toate persoanele aflate acolo au fost legitimate de către poliţişti”, a declarat Băbăşan.
Care este următorul pas gândit de cei de la ARD? Sergiu Băbăşan nu a dorit să ne dezvăluie nimic din planul ARD. „Veţi vedea. Oricum o să vă ţinem la curent”, spune acesta.

Preşedintele organizaţiei judeţene a PD-L Satu Mare, Claudiu Ardelean consideră că se încearcă blocarea ARD-ului pentru a-şi face campanie electorală. „Cu privire la acel banner, trebuie să vă spun că se invocă tot felul de lucruri cu toate că noi avem atât aviz de la Electrica cât şi dispoziţia primarului cu privire la locurile în care pot fi amplasate acele bannere. Îndeplinim toate condiţiile. Se inventează motive pentru a se da jos. Este un abuz din partea organelor statului. Aceeaşi maşină ne-a mai dat jos încă un banner de pe Octavian Goga, tot în mod abuziv. Acest lucru se cheamă furt … tâlhărie”, ne-a declarat Ardelean.

2 Comentarii la "UPDATE: Bannerul de la Burdea a fost dat din nou jos"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.