Proiectul de dotare a pompierilor cu autospeciale a fost încheiat cu succes


Astăzi, 27 noiembrie, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Someş” Satu Mare a avut loc conferinţa de închidere a proiectului intitulat “Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale de intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord”. Proiectul a fost derulat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) “Transilvania de Nord”, reprezentat de Gheorghe Strâmb.

La eveniment au participat prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Adrian Ştef, inspectorul şef al ISU “Someş” Satu Mare, Iulian Burz şi Gheorghe Strâmb.

În luările de cuvânt, Burz şi Strâmb au arătat că proiectul derulat de Agenţia de Dezvoltare Intracomunitară (ADI) “Transilvania de Nord” a urmărit dotarea inspectoratului cu maşini şi tehnologie de ultimă generaţie care atrag după sine reducerea timpului de intervenţii în caz de urgenţă.

Făcând referire la datele statistice, Strâmb a declarat că dacă înainte exista o autospecială la 22.615 locuitori, la sfârşitul proiectului există o autospecială la un număr mediu de 18.151 de locuitori. De asemenea, au scăzut şi timpii de intervenţie în mediul rural de la 38 la 17 minute iar în mediul urban de la 18 la 9 minute.

 

Un Comentariu la "Proiectul de dotare a pompierilor cu autospeciale a fost încheiat cu succes"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.