Licitaţia pentru centura de ocolire a municipiului Satu Mare va avea loc pe 8 ianuarie 2013


Luni, 26 noiembrie, a fost publicat pe site-ul SEAP licitaţia pentru execuţia construcţiei variantei de ocolire a municipiului Satu Mare.

Dacă în data de 6 noiembrie Guvernul aproba indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții “Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare”, în data de 26 noiembrie scoate la licitaţie contractul de execuţie.

Data licitaţiei este de 8 ianuarie 2013 şi are o valoare de 309.824.992 lei.

Municipiul Satu Mare se află situat la intersecţia a numeroase căi de comunicaţie rutiere şi feroviare: DN19A, DN19, DJ103A, DJ194 şi magistrala de cale ferata 402 (Oradea-Halmeu), iar dezvoltarea industrială şi economică a oraşului a atras în această zonă un important trafic de vehicule astfel încât necesitatea construirii unei centuri ocolitoare a devenit vitală pentru descongestionarea traficului local. Stabilirea secţiunii transversale tip pentru varianta de ocolire a municipiului Satu Mare s-a făcut având în vedere necesitatea satisfacerii unor viteze de circulaţie ridicate în condiţii de siguranţă şi confort.

Centura ocolitoare a municipiului Satu Mare are o lungime totala de 13,572 km, două noduri rutiere şi cinci poduri şi pasaje.
Durata de execuţie a obiectivului de investiţie este de 12 luni şi are o valoare totală de 379.846 mii lei. Finanţarea obiectivului de investiţii se realizează de la Fondul European de Dezvoltare Regională şi bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.