Campania „Tu decizi! Votează legal!” continuă la Satu Mare

Acţiunile de informare din cadrul campaniei derulate la nivel naţional sub sloganul „Tu decizi! Votează legal!” continuă la Satu Mare, de această dată fiind vizat în mod prioritar mediul rural.

Poliţiştii Secţiilor de Poliţie Rurală împreună cu jandarmii sătmăreni au fost prezenţi în zona târgurilor de ţară, discutând cu localnicii pe tema cadrului legal ce reglementează desfăşurarea alegerilor parlamentare şi informându-i care sunt sancţiunile prevăzute în cazul încălcării legii. Mesajul „Tu decizi! Votează legal!” a fost susţinut şi prin distribuirea materialelor informative, fluturaşe şi afişe.

O asemenea acţiune s-a derulat chiar în cursul zilei dea stăzi, 27 noiembrie, la piaţa din localitatea Andrid, sătenii fiind sfătuiţi de poliţiştii Secţiei 5 Petreşti Poliţie Rurală să voteze legal, neinfluenţaţi de mita electorală. Şi poliţiştii Secţiilor 8 Gherţa Mică şi 3 Satu Mare au profitat de faptul că în târgurile de ţară din Călineşti-Oaş, Batarci şi Botiz se adună un număr mare de localnici, pentru a se afla în mijlocul acestora şi a-i informa că legea sancţionează cu închisoarea votul multiplu şi mita electorală.

Acţiunile preventive desfăşurate în Tăşnad de poliţişti şi jandarmi au stârnit, de asemenea, interesul cetăţenilor care au dorit să afle cât mai multe informaţii legate de legislaţia din domeniu, pentru a o putea respecta şi aplica.
Pentru realizarea obiectivului acestei campanii, acela de informare a tuturor sătmărenilor cu privire la riscurile asumate în ipoteza încălcării dispoziţiilor legale, structurile MAI din teritoriu vor continua acţiunile preventive atât în mediul rural, cât şi în cel urban.
Pe lângă implicarea în derularea campaniei de prevenire, la nivelul judeţului Satu Mare peste 700 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti de frontieră sunt angrenaţi în asigurarea măsurilor de ordine şi linişte publică pe parcursul scrutinului electoral şi pentru paza celor 334 secţii de vot.
Poliţiştii recomandă tuturor cetăţenilor să respecte legea şi să anunţe prin SNUAU „112” sau la unităţile de poliţie, orice faptă prin care se încalcă reglementările electorale în vigoare, asigurându-i de o acţiune promptă şi echidistantă a echipajelor pregătite să intervină într-o atare situaţie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.