Seminar despre managementul pădurilor aflate pe raza Ariilor Naturale Protejate „Râul Tur”


Managementul pădurilor aflate pe raza Ariilor Naturale Protejate „Râul Tur” a fost tema seminarului de astăzi, 26 noiembrie, care a avut loc în Sala multimedia a Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare. Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Planificarea participativă a managementului ariilor protejate de pe cursul inferior al râului Tur” implementat de Societatea Carpatină Ardeleană Satu Mare în parteneriat cu Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM). Perioada de implementare a proiectului este 1 ianuarie 2011-31 decembrie 2013.

Acest demers are ca scop îmbunătăţirea condiţiilor de management al Ariilor Naturale Protejate „Râul Tur” şi sporirea gradului de informare şi conştientizare în rândul populaţiei locale şi regionale privind valorile şi problemele de conservare a acestor zone. Ariile Naturale Protejate „Râul Tur” se întind pe o suprafaţă de 20.521 ha şi cuprind trei categorii de zone şi anume: rezervaţia naturală, aria de protecţie specială avifaunistică şi situl de importanţă comunitară.

În cadrul seminarului de astăzi, coordonatorul proiectului, Mark-Nagy Janos a declarat că „cercetările în teren au început în primăvara anului 2011 şi au constat în cartarea şi evaluarea habitatelor şi speciilor de animale şi plante, cu ajutorul a 24 de specialişti în domeniul biologiei şi ecologiei. De asemenea, au fost organizate un număr de opt tabere ecologice la care au participat elevii din clasele gimnaziale din cadrul şcolilor aflate în cele 12 localităţi. Noi, cei de la Societatea Carpatină Ardeleană considerăm că cel de-al doilea an de implementare a poroiectului s-a încheiat cu succes, la fel ca şi în anul precedent”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.