Întâlnire pe tema violenței împotriva femeilor


Fenomenul violenţei asupra femeii a fost tema întâlnirii de astăzi, 26 noiembrie, care a avut loc în sala de şedinţe a Consiliului Local Satu Mare. Evenimentul a fost organizat cu ocazia Zilei internaţionale de luptă împotriva violenţei asupra femeii, marcată anual pe data de 25 noiembrie.

La întâlnire au participat primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, viceprimarul, Marcela Papici, directorul executiv al SPAS Satu Mare, Doina Văsuţ dar şi reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) şi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare precum şi ai unor organizaţii non-guvernamentale care au ca domeniu de activitate protecţia persoanelor aflate în dificultate.

La şedinţa de astăzi a fost invitat şi redactorul-şef al revistei „Avantaje”, Daniela Palade Teodorescu. Participanţii au dezbătut o serie de probleme legate de violenţa în familie făcând referire şi la unele aspecte legislative care ar trebui îmbunătăţite în acest domeniu. Daniela Teodorescu a trecut în revistă şi câteva elemente pozitive în ceea ce priveşte sistemul de protecţie socială din Austria în cadrul căreia se acordă o importanţă deosebită femeii agresate.

În aceeaşi ordine de idei mai trebuie spus că în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie, se desfăşoară la nivel internaţional, în peste 150 de ţări „Campania celor 16 zile” dedicată activismului împotriva violenţei de gen. „Campania celor 16 zile” constituie an de an, începând din 1991, un efort de grup pentru eliminarea tuturor formelor de violenţă împotriva femeii prin activităţi care: contribuie la conştientizarea asupra fenomenului de violenţă asupra femeii, stabilesc legături concrete între acţiunile la nivel local şi internaţional pentru eliminarea violenţei împotriva femeii, promovează solidaritatea între femeile din întreaga lume şi conduc la determinarea guvernelor să implementeze promisiunile pentru eliminarea violenţei împotriva femeii.

Marţi, 27 noiembrie, va avea loc un marş la care sunt invitaţi să participe cât mai mulţi sătmăreni, intitulat „Marşul împotriva violenţei în familie” care se va desfăşura cu începere de la ora 14.00, pe traseul Pasajul „Corneliu Coposu” – Piaţa Libetăţii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.