Cea mai mare expoziţie de fotografie din ţară organizată la Negreşti-Oaş


Cea mai mare expoziţie de artă fotografică din acest an din România a avut vernisajul sâmbătă, 24 noiembrie, la Muzeul Ţării Oaşului din Negreşti-Oaş. Cea de a patra ediţie a expoziţiei naţionale „Versus, dar Împreună” a adunat creaţiile celor mai buni 27 de artişti fotografi din România, care au expus în total 301 fotografii.

La vernisajul expoziţiei de sâmbătă seara au fost prezenţi deputatul Gheorghe Ciocan, primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, directorul Muzeului Ţării Oaşului, Remus Vârnav, fostul primar Nicolae Bura, o parte dintre artiştii expozanţi precum şi peste 200 de iubitori de artă fotografică şi de artă în general din toată Ţara Oaşului. Nu au lipsit nici principalii organizatori ai evenimentului, artiştii fotografi negreşteni Remus Ţiplea, Emilian Moldovan, Romeo Komaromi şi Alexandru Feher.

Directorul muzeului, Remus Vârnav, a salutat oficialităţile, artiştii fotografi precum şi pe toţi iubitorii de artă fotografică care au dorit să viziteze expoziţia. La rândul său, primarul Aurelia Fedorca s-a declarat bucuroasă că oraşul Negreşti-Oaş este gazda acestui important eveniment cultural şi a felicitat grupul de fotografi care l-au iniţiat. „Azi avem printre noi cei mai buni artişti fotografi din România, la cea mai mare expoziţie de acest gen din ţară din acest an. Din nou Negreşţiul iese în faţă şi demonstrează că este adevărata capitală culturală a judeţului Satu Mare. Pe lângă Primărie şi Consiliul Local, o contribuţie însemnată la organizarea acestei expoziţii a avut şi fostul primar, Nicolae Bura, aici de faţă, care merită toată recunoştinţa noastră”, a mai spus Aurelia Fedorca.

Artistul fotograf Voicu Bojan a spus că a venit de la Cluj pentru a primi la Negreşti-Oaş o lecţie de cum se poate face un lucru profesionist. „Ceea ce se întâmplă azi la Negreşti-Oaş este o lecţie pentru noi toţi, care ne face să fim mai atenţi şi care contrazice unele prejudecăţi că fotografii nu ar fi apreciaţi. Fotografiile expuse sunt lucrări şi proiecte elaborate, la care unii artişti au lucrat şi ani de zile, şi sunt de foarte bună calitate. Ceea ce am văzut la Negreşti-Oaş este foarte motivant şi ne determină să ne implicăm şi să muncim mai mult pentru viitoarele expoziţii”, a mai spus artistul fotrograf.

În total, la expoziţia naţională de fotografie din Negreşti-Oaş au fost expuse 301 lucrări aparţinând fotografiilor: Anca Cernoschi, Anca Mitroi, Cristina Ţintă, Marin Moldovan, Mirela Momanu, Sorin Vidiş, Tatiana Volontir, Bogdan Meseşan, Ciprian Ciocan, Egyed Ufó Zoltán, Gabriel T. Bălănescu, Gicu Şerban, Hajdu Tamás, Ioana Moldovan, Levente Lukás, Mircea Gherase, Olàh Làszlo Tibor, Petruţ Călinescu, Silviu Gheţie, Silviu Pavel, Tudor Platon, Vasile Dorolţi şi Voicu Bojan.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.