Oamenii de afaceri din Ţara Oaşului susţin candidaţii USL


Candidaţii USL, Valer Marian şi Nicolae Bura, s-au întâlnit astăzi, 24 noiembrie, la Complexul Valea Măriei, cu oamenii de afaceri din Ţara Oaşului, la eveniment fiind prezenţi peste 100 de patroni, cei mai reprezentantivi pentru întreaga zonă. La întâlnirea de la Valea Măriei au mai participat deputatul Gheroghe Ciocan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Mircea Govor, primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, consilieri locali din Negreşti-Oaş şi primari din zonă.

Primarul Negreştiului, Aurelia Fedorca, le-a mulţumit oamenilor de afaceri prezenţi şi le-a cerut să sprijine candidaţii USL la alegerile parlamentare din 9 decembrie, pentru a avea susţinere în Parlament pentru proiectele mari de dezvoltare a Ţării Oaşului.

Candidatul USL pentru Camera Deputaţilor, Nicolae Bura, a declarat că societatea românească nu a fost condusă în mod corespunzător, nu răspunde nici nevoilor intreprinzătorilor privaţi şi nici nevoilor cetăţenilor, motiv pentru care trebuie regândită filosofia dezvoltării economice. „Ar trebui revizuite o serie de legi şi elaborate altele noi, pentru a stabili o strategie de dezvoltare a ţării pe principii serioase şi ştiinţifice”, a declarat Nicolae Bura. Pentru a revigora economia, candidatul USL a dat ca soluţii scutirea de impozite pentru firmele nou-înfiinţate şi scutirea plăţii impozitului pentru profitul reinvestit. De asemenea, Nicolae Bura a precizat că trebuie promovate programe guvernamentale pentru revigorarea vieţii satelor şi a oraşelor mici şi mijlocii. Candidatul USL le-a sugerat oamenilor de afaceri să se unească într-o asociaţie a intreprinzătorilor particulari pentru a se sprijini unii pe alţii.

La rândul său, candidatul USL în Colegiul nr. 1 pentru Senat, Valer Marian, a afirmat că este onorat să participe la această reuniune la care a venit aproape toată floarea oamenilor de afaceri din Ţara Oaşului. „Această prezenţă înseamnă că aveţi încredere în noi şi vă asigurăm că şi noi avem încredere în dumneavoastră şi că în viitoarea guvernare, care va fi o guvernare mai stabilă, bazată pe o majoritate clară în Parlament, vom căuta să adoptăm politici economice care să vă fie favorabile. Ştim că în ultimii ani v-aţi confruntat cu multe probleme, generate atât de criza economică mondială, dar şi de proasta guvernare din ultimii ani”, a declarat Valer Marian.
Candidatul USL a arătat că Guvernul Victor Ponta a început să adopte unele măsuri pentru stimularea mediului de afaceri, amintind de plata TVA la încasarea facturii. Acesta a prezentat apoi măsurile pe care viitoarea guvernare USL le va lua după 9 decembrie: reducerea, în următorii patru ani, cu cinci puncte procentuale a contribuţiei de asigurări sociale pentru angajatori; reducerea TVA pentru producătorii agricoli de la 24% la 9%; revenirea, în următorii patru ani, la cota de TVA de 19%; desfiinţarea a cel puţin jumătate din taxele parafiscale; înfiinţarea unei firme în cel mult trei zile. În final, Valer Marian i-a invitat pe oamenii de afaceri să vină cu propuneri, sugestii şi obiecţii la diverse acte normative pentru ca în viitorul Parlament să poată fi îmbunătăţite o serie de legi care nu au fost favorabile mediului de afaceri.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Mircea Govor, i-a îndemnat pe oamenii de afaceri să facă tot posibilul ca cei doi candidaţi să ajungă în Parlamentul României ca să-i poată sprijini cu legi favorabile dezvoltării economice a Ţării Oaşului şi să nu creadă în poveştile şi iluziile pe care vor să le vândă alţi candidaţi.

Omul de afaceri George Moiş a precizat că pentru dezvoltarea economiei româneşti este nevoie de programe concrete şi că România a fost ţinută pe loc de corupţie, care trebuie eradicată. Miliardarul le-a recomandat celor doi candidaţi ca în viitorul Guvern USL, pe lângă miniştri să fie puşi specialişti, nu povestitori pentru că o ţară cu o economie ca a României nu poate fi condusă după ureche. Ceilalţi oameni de afaceri prezenţi le-au cerut candidaţilor USL să facă legi clare pentru mediul de afaceri şi să sprijine dezvoltarea zonei. Deputatul oşenilor, Nicolae Bura, i-a îndemnat pe oamenii de afaceri să se gândească serios să investească la Luna Şes pentru că staţiunea va fi finalizată în curând.

În final, candidaţii USL şi oamenii de afaceri au schimbat idei în jurul unei mese presărate cu produse tradiţionale oşeneşti.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.