A fost inaugurată noua secţie de ortopedie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare

Astăzi, 24 noiembrie, a avut loc inaugurarea noii secţii de ortopedie la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare. Secţia se găseşte la etajul IV, iar valoarea lucrărilor de reabilitare se ridică la suma de aproximativ 160.000 lei.

La eveniment au participat prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Adrian Ştef, vicepreşedintele Mircea Govor, senatorul social-democrat, Valer Marian, candidatul USL pentru un nou mandat în Colegiul 1 Senat, managerul SJU, Adrian Marc, directorul medical al instituţiei, dr. Paula Mare, şeful secţiei de ortopedie, dr. Virgil Aniţaş dar şi numeroase cadre medicale.

În luările de cuvânt, autorităţile au declarat că doresc să reabiliteze şi celelalte secţii ale Spitalului Judeţean, pentru ca sătmărenii să nu mai fie nevoiţi să se deplaseze pentru a se trata în alte judeţe. Adrian Ştef a subliniat faptul că până la sfârşitul anului, se are în vedere modernizarea nivelelor 3, 4 şi 5 şi că se pregăteşte proiectul tehnic pentru reabilitarea termică a spitalelor. De asemenea, Ştef a declarat că în viitorul apropiat vor fi înlocuite şi două lifturi ale spitalului, deoarece cele existente funcţonează încă din 1973.

Senatorul Valer Marian a salutat preocuparea conducerii SJU Satu Mare şi a judeţului în ceea ce priveşte modernizarea acestui aşezământ de sănătate. “Constat că faţa Spitalului Judeţean şi a calităţii actului medical se schimbă în bine văzând cu ochii”, a declarat parlamentarul sătmărean.

Secţia are în prezent 55 de paturi repartizate în 17 saloane de unul, două, trei şi cinci paturi. În noua structură, majoritatea saloanelor su grup sanitar, pacienţii beneficiind de condiţii hoteliere de cazare. Noua secţie de ortopedie are sală de tratamente, sală de gipsare, cabinete pentru medici, cameră de gardă proprie, bucătărie, receptive, spaţii care nu existau în vechiul amplasament.

Secţia este deservită de cinci medici specialişti, 14 asistente medicale, un maseur, un gipsar, opt infirmiere şi trei îngrijitoare de curăţenie.

Un Comentariu la "A fost inaugurată noua secţie de ortopedie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.