Nu lăsa violenţa să te transforme într-un infractor!

Campania de prevenire „Nu lăsa violenţa să te transforme într-un infractor!” continuă la Satu Mare, cu o nouă acţiune destinată elevilor. Poliţiştii de prevenire şi proximitate, precum şi consilierii Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Satu Mare s-au întâlnit astăzi, 23 noiembrie, cu elevii Liceului Tehnologic „Constatin Brâncuşi” din municipiu, cărora le-au vorbit despre linia imperceptibilă dintre devianţă şi delincvenţă.

Acţiunea s-a bucurat de participarea unui public numeros, fiind prezenţi aproape 100 de elevi şi cadre didactice, extrem de receptivi la subiectele dezbătute în cadrul întâlnirii. A fost şi de această dată prezentat filmul „Cheia e la tine”, cuprinzând mărturiile unor deţinuţi minori, încarceraţi în penitenciare din ţară.

Consilierul de probaţiune a prezentat activitatea instituţiei şi implicarea specialiştilor în aplicarea pedepselor neprivative de libertate, subliniind că acestea sunt dispuse în principal în cazul primelor abateri comise de minori.

Poliţistul de proximitate care răspunde de această unitate de învăţământ în colaborare cu consilierii şcolari vor continua activităţile de informare, campania derulându-se şi în judeţ, în alte locaţii ce vor fi alese de poliţişti şi de către consilierii Serviciului de Probaţiune.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.