Proiectul caritabil „pARTs” a ajuns la cea de-a II-a ediţie



Pentru a veni în sprijinul persoanelor nevoiaşe, SC Autonet Import SRL Satu Mare organizează şi în acest an proiectul caritabil „pARTs”. Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă organizate astăzi, 21 noiembrie, la sediul firmei de pe strada Aurel Vlaicu nr. 78. În acest an, proiectul a ajuns la cea de-a II-a ediţie.

Despre proiectul iniţiat anul trecut (2011) au vorbit directorul Autonet, Zsolt Andrasy, managerul de marketing al firmei, Tamas Ilonczai, managerul de reţea, Roland Vinkler, coordonatorul marketing, Balazs Suranyi, referentul PR, Sebastian Selmenţi, preparatorul universitar de la Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca, drd. Florin Marin, directorul Organizaţiei „Caritas” Satu Mare, Lochli Tunde şi directorul Şcolii de Arte, Mircea Deac.

Potrivit vorbitorilor, la fel ca anul trecut şi în acest an au fost invitaţi artişti plastici din cadrul secţiei de sculptură a Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca să participe la o tabără de creaţie organizată chiar în unul dintre depozitele Autonet Import. Misiunea artiştilor este de a crea între şapte şi zece opere de artă care, mai apoi vor fi vândute prin licitaţie, la care vor participa furnizorii Autonet Import, precum şi companii şi firme autohtone. Fondurile obţinute din vânzarea sculpturilor vor fi donate Organizaţiei „Caritas” Satu Mare care îi va folosi pentru ajutorarea persoanelor cu dizabilităţi.

Este important de precizat faptul că, pentru crearea lucrărilor de artă, sculptorii vor folosi ca materie primă: piese de schimb, anvelope, discuri de frână, planetare şi alte materiale specifice segmentului auto.

Potrivit organizatorilor, sculptorii au ca tematică pentru lucrările lor „mobilitatea”, iar munca începută luni, 19 noiembrie, va continua pe tot parcursul acestei săptămâni.
Sculpturile realizate în cadrul taberei de creaţie vor putea fi admirate în cadrul a două expoziţii, în Satu Mare şi Cluj-Napoca. De asemenea, acestea vor putea fi văzute şi pe pagina web special creată pentru acest proiect: www.sparepart.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.