Dezbatere pe marginea statului de drept la Biblioteca Judeţeană Satu Mare


“Statul de drept. Stat și națiune”, “Ludovic al XIV-lea și statul absolutist francez”, “Napoleon Bonaparte și Imperiul napolenian” şi “Otto von Bismarck și Unificarea Germaniei” au fost principalele teme dezbătute în cadrul manifestării desfăşurate astăzi, 20 noiembrie, la Sala de lectură a Bibliotecii Judeâţene Satu Mare.

Manifestarea s-a desfășurat în parteneriat cu elevi de la Grupul Școlar de Construcții Mașini “UNIO”, coordonați de profesorii Anca Blaga și Adriana Marchiș. Prezentările au fost susținute de către bibliotecarul Mircea Pîrlea și elevii: Gabriel Nichita, Anca Debrețeni, Daniel Ionaș, Florin Ardelean și Ciprian Leschian.

Potrivit celor declarate de Mircea Pîrlea, iniţiatorul acţiunii “obiectivul principal al acestei acțiuni cu rol educativ și informativ este cunoașterea noțiunilor de stat, națiune, cetățenie, stat de drept. Ne propunem să organizăm pe viitor și alte activități similare care să ne permită să facem o incursiune în istoria statelor și națiunilor europene, antrenând cât mai mulți elevi din școlile și liceele sătmărene”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.