Campania „Locul deșeurilor nu este în casă! Trimite-le la plimbare!”, realizată de Asociația Română pentru Reciclare RoRec în parteneriat cu Primăria Satu Mare, ajunge pentru a doua oară, în perioada 24-25 noiembrie, în municipiul, reşedinţă de judeţ.
Astfel, sâmbătă, 24 şi duminică, 25 noiembrie, între orele 09.00 şi 16.00, sătmărenii sunt invitaţi să se debaraseze de obiectele electronice şi electrocasnice care nu le mai sunt de folos la punctele de colectare ce vor fi amenajate în următoarele locaţii:
Cartier M16 – lângă Școala Gimnazială „Avram Iancu”
Cartier M 14 – lângă Școala Gimnazială „Mircea Eliade”
Cartier M 15 – lângă Școala Gimnazială „Balcescu-Petofi” (fosta Școala Gim. nr. 4)
Cartier M 17 – lângă Școala Gimnazială „Ion Creangă”
Strada Botizului – lângă Școala Gimnazială nr. 13
Cartier Solidarității – lângă Liceul Teologic Ortodox „Nicolae Steinhard” (fosta Şcoală generală nr. 3)
P-ța Titulescu – lângă Școala Gimnazială nr. 10
P-ța 25 Octombrie – platou Centru Nou
Carpati II – lângă Școala Gimnazială „Octavian Goga”
Strada Rodnei – lângă Școala Gimnazială „Vasile Lucaciu” (fosta Școală Generală nr. 21).
Fiecare deponent care va participa la acțiunea de colectare, va fi înscris automat într-o tombolă cu premii oferite de partenerii Asociaţiei RoRec, Candy şi Philips. Astfel, deponenţii vor putea câştiga unul dintre următoarele premii: două frigidere de la Candy, cinci mixere, cinci cafetiere şi cinci aspiratoare marca Philips. Câştigătorii vor fi anunţaţi la extragerea care va avea loc în data de 25 noiembrie, ora 17.00, la Complexul de Educație Ecologică „Casa Verde” din Grădina Romei.
“Toţi ne dorim să ajutăm mediului înconjurător, însă comunitatea noastră are nevoie de un sprijin în acest sens. Obiectele electrice sau electronice ajung în ghenele de gunoi sau în locuri impropii şi ne dăunează tuturor. Această acţiune este printre puţinele care ne oferă un viitor mai sănătos şi un aer mai curat. Cred că împreună vom avea rezultate minunate în Satu Mare”, declară Florin Popa, reprezentant zonal al Asociației RoRec.
Cetăţenii care deţin deşeuri voluminoase vor beneficia de preluarea gratuită de la domiciliu, printr-o programare prealabilă la unul dintre numerele de telefon: 0742 550 071, 0732 886 083, 0765 769 939. Comenzile de preluare de la domiciuliu pot fi făcute în perioada 19-25 noiembrie 2012, între orele 09.00-15.00.
La finalul programului de colectare organizat de Asociația RoRec, împreună cu autorităţile locale, obiectele depuse la centrele special amenajate vor fi preluate și transportate pentru a fi reciclate si eliminate în mod nepoluant, conform standardelor europene de mediu.
Detaliile despre programul campaniei de mediu şi regulamentul tombolei pot fi consultate pe www.rorec.ro. Totodată, ne găsiţi şi pe facebook.com/AsociatiaRoRec pentru mai multe informaţii despre campanii, despre colectarea DEEE şi despre un mediu curat.
***
În cadrul primei campanii de colectare desfășurată în Municipiul Satu Mare s-au strâns peste 29 de tone de deseuri de echipamente electrice si electronice. Aproximativ 1.400 de sătmăreni au depus în cadrul campaniei din octombrie peste 2.000 de aparate de acest tip la punctele de colectare provizorii sau prin apel la numerele de telefon puse la dispoziția cetățenilor.
De la începutul anului 2012 şi până la mijlocul lunii octombrie, campania “Locul deşeurilor nu e în casă. Trimite-le la plimbare!” a Asociaţiei Române pentru Reciclare RoRec, a ajuns în peste 1000 de localităţi din mediul urban şi rural. Cei peste 100.000 de participanţi la acţiunile de colectare DEEE s-au debarasat deja de peste 2.000.000 kilograme de echipamente electronice şi electrice vechi, în cadrul celor peste 700 de acţiuni derulate la nivel naţional. Aceste actiuni au beneficiat de suportul a aproximativ 3.000 de voluntari.
***
Asociaţia Română pentru Reciclare – RoRec (www.rorec.ro) este o organizaţie non-profit, înfiinţată de zece dintre cei mai cunoscuţi fabricanţi europeni de aparatură electrocasnică prezenţi pe piaţa din România. Practic, RoRec preia responsabilitatea producătorilor de aparatură electrocasnică şi se ocupă de toate activităţile necesare colectării, tratării, refolosirii, reciclării şi recuperării deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), asigurând, în acelaşi timp, eliminarea în siguranţă şi protecţia mediului, în conformitate cu legislaţia europeană în domeniu.