Dezbatere pe marginea statului de drept, la Biblioteca Judeţeană Satu Mare


Biblioteca Județeană Satu Mare organizează marți, 20 noiembrie, cu începere de la ora 12.00, dezbaterea cu tema „Statul de drept. Stat și națiune în istoria europeană”. Acţiunea va avea loc la Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr”.

Manifestarea se desfășoară în parteneriat cu elevi de la Grupul Școlar de Construcții Mașini „UNIO”, coordonați de profesorii Anca Blaga și Adriana Marchiș.
„Obiectivul principal al acestei acțiuni cu rol educativ și informativ este cunoașterea noțiunilor de stat, națiune, cetățenie, stat de drept. Ne propunem să organizăm pe viitor și alte activități similare care să ne permită să facem o incursiune în istoria statelor și națiunilor europene, antrenând cât mai mulți elevi din școlile și liceele sătmărene”, a declarat bibliotecarul Mircea Pîrlea, inițiatorul acţiunii.

În cadrul dezbaterii vor fi prezentate teme precum: „Statul de drept, Stat și națiune”, „Ludovic al XIV-lea și statul absolutist francez”, „Napoleon Bonaparte și Imperiul napolenian”, „Otto von Bismarck și Unificarea Germaniei”.

Prezentările vor fi susținute de către bibliotecarul Mircea Pîrlea și elevii: Gabriel Nichita, Anca Debrețeni, Daniel Ionaș, Florin Ardelean și Ciprian Leschian.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.