Sătmărean reţinut pentru evaziune fiscală de 1 milion de lei


Un administrator al unei societăţi comerciale, care avea ca principal obiect de activitate lucrări de construcţii, a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

La data de 14 noiembrie, poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor Timiş au efectuat percheziţii la două imobile din municipiul Timişoara, unde au fost identificate mai multe documente de evidenţă contabilă pe care suspectul le ascundea, refuzând în mod repetat să le predea organelor de cercetare penală pentru finalizarea cercetărilor.

Din verificări a reieşit faptul că M. I., de 34 de ani, din comuna Culciu, judeţul Satu Mare, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale care avea ca principal obiect de activitate lucrări de construcţii, în perioada martie-august 2009 a înregistrat operaţiuni nereale în evidenţa contabilă a firmei, în baza unor facturi emise de o altă societate pe care o administra. Prin acest procedeu s-a redus impozitul pe profitul realizat.

De asemenea, în perioada ianuarie-decembrie 2010, suspectul nu a înregistrat în evidenţele contabile diferite venituri. Astfel, a cauzat un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare de 343.155 de lei, reprezentând impozitul pe profit şi TVA-ul datorat.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că, prin activităţile desfăşurate de M.I. s-a cauzat un prejudiciu total de peste 1.000.000 de lei.

În cursul zilei de ieri (miercuri, 14 noiembrie) a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore a administratorului societăţii comerciale, care urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş cu propunere de arestare preventive.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.