PPMT se plânge că oamenii lor sunt hărţuiţi

Conducerea organizaţiei judeţene a Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), aduce acuzaţii grave la adresa poliţiştilor şi procurorilor spunând că aceştia îi hărţuiesc pe voluntarii care au ajutat la strângerea semnăturilor necesare înfiinţării partidului dar şi pe cei care au semnat acele liste, anchetându-i ca pe nişte infractori.

Potrivit reprezentanţilor PPMT Satu Mare poliţiştii anchetează modul în care au fost strânse acele semnături şi dacă acele semnături sunt reale. Totul a pornit la începutul acestui an când, Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare a fost sesizat că ar exista nereguli în ceea ce priveşte procedeul de strângere a semnăturilor.

Organizaţia judeţeană a PPMT consideră aceste demersuri ca fiind abuzuri ale oamenilor legii şi printr-o declaraţie de presă cer în mod public stoparea acestora. Vă redăm în continuare forma integrală a declaraţiei de presă trimisă redacţiei noastre:

„Considerăm nepotrivit faptul că susţinătorii noştri sunt hărţuiţi la domiciliul lor de către poliţişti, aceştia punându-le întrebări contradictorii prin care doresc ca cei interogaţi să declare că au semnat lista cu susţinători pentru înregistrarea partidului doar în schimbul unor avantaje materiale sau în urma şantajului din partea activiştilor. Presupunând că semnăturile au fost falsificate, voluntarii noştri sunt interogaţi la procuratură ca nişte infractori. Suntem convinşi de faptul că aceste metode aruncă o lumină nefavorabilă asupra întregii ţări şi aduc atingere drepturilor democratice cucerite pas cu pas.

Suntem solidari cu simpatizanţii şi colegii noştri care sunt hărţuiţi în numele legii, dar prin metode care numai legale nu se pot numi. Nu putem trece peste faptul că la 22 de ani după schimbarea regimului, cetăţeni cinstiţi, vulnerabili, care nu au greşit cu nimic, sunt înfricoşaţi prin metode securiste doar pentru faptul că şi-au exprimat opţiunea lor politică, exercitând un drept garantat de Constituţie.

Facem un apel către organele de poliţie şi procuratură pentru luarea unor măsuri de stopare a abuzurilor săvârşite. Cerem organelor poliţiei să înceteze campania de intimidare şi hărţuire politică a membrilor şi simpatizanţilor partidului nostru, iar Ministerul Administraţiei şi Internelor să demareze o anchetă pentru a stabili cum este posibil ca în urma presiunilor exercitate de unele partide politice, organele de cercetare penală să hărţuiască politic oameni nevinovaţi, aducând astfel atingere atât dreptului naţional cât şi celui european”.

Un Comentariu la "PPMT se plânge că oamenii lor sunt hărţuiţi"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.