Cetăţenii din Pir au cerut reabilitarea drumului ce duce la Marghita

Pentru a le dovedi cetăţenilor din localităţile mai izolate din judeţ că nu sunt uitaţi de autorităţi, prefectul Eugeniu Avram a susţinut, astăzi, 14 noiembrie, audienţe la sediile primăriilor din Pir şi Săuca, fiind însoţit de specialişti din cadrul Instituţiei Prefectului, Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi Direcţiei Silvice.

Primele audienţe au avut loc la Primăria comunei Pir, unde aproximativ 25 de persoane l-au aşteptat pe prefectul judeţului pentru a-şi prezenta problemele. Mai mulţi cetăţeni care lucrează la Marghita sau Valea lui Mihai au cerut intervenţia prefectului pentru reabilitarea a 2,5 km din drumul judeţean ce face legătură cu judeţul Bihor. Drumul a fost reabilitat printr-un program derulat de Ministerul Dezvoltării doar pe raza judeţului vecin până la limita cu judeţul Satu Mare, ulterior nu au mai fost alocate fondurile necesare finalizării acestui proiect.

O altă doleanţă exprimată de mai multe persoane cu prilejul audienţelor a vizat introducerea unei curse de transport călători spre şi dinspre Tăşnad. În prezent oamenii din Pir care trebuie să meargă pentru a-şi rezolva diverse probleme la Tăşnad şi nu au maşini personale trebuie să găsească o soluţie pentru a ajunge acolo dar şi de a se întoarce acasă. Prefectul Eugeniu Avram a promis că va supune atenţiei conducerii Consiliului Judeţean problema reabilitării acelei porţiuni de drum spre judeţul Bihor dar mai ales cea legată de cursa de transport călători spre Tăşnad, care îşi poate găsi o soluţie favorabilă cetăţenilor într-un timp relativ scurt.

De la Pir, prefectul Eugeniu Avram s-a deplasat la Primăria comunei Săuca, unde a stat de vorbă cu cei 20 oameni care s-au înscris în audienţă. Atât la Pir cât şi la Săuca, cetăţenii au reclamat faptul că există întârzieri în retrocedarea terenurilor către foştii proprietari. Pentru a oferi sprijin autorităţilor din cele două comune, prefectul judeţului a anunţat că specialişti de la instituţiile implicate în acest proces se vor alătura angajaţilor din primării pentru a urgenta soluţionarea cererilor şi transmiterea documentaţiilor spre validare Comisiei judeţene de fond funciar şi astfel oamenii să îşi primească înapoi terenurile.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.